Cum scapam de sforait

Dr. Constantin Mocanu, medic specialist ORL, Clinica ORL - Stirbei Voda nr. 86
Ronhopatia este denumirea medicala a sforaitului. Statisticile de specialitate arata ca un sfert din populatie se confrunta cu aceasta neplacere. Insa, pe langa sforait, 3% din oameni sufera de apnee in timpul somnului, adica o intrerupere a respiratiei care poate afecta inima si creierul. Cauzele sforaitului pot fi multiple. Una dintre ele este obstructia nazala, care poate fi deviatie de sept, polipoza nazala, vegetatie adenoida, un omusor foarte mare sau amigdale supertrofice.
,Medicul recomanda radiografie pentru toate sinusurile fetei", spune dr. Constantin Mocanu, medic specialist ORL. Apoi se investigheaza secretiile nazale. ,Exista oameni care sforaie pentru ca nu-si sufla bine nasul, iar ei se sperie crezand ca sunt bolnavi de inima. Dar sunt si unii pacienti care sforaie si au apnee in somn, adica o pauza de respiratie care poate fi periculoasa. In toate cazurile se pot face aplicatii cu radiofrecventa. E o interventie eficienta, foarte noua, care se desfasoara in ambulatoriu, de patru ori pe luna".
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dido pe 12 Nov 2013, 03:43
    dr mocanu nu recomand

    radiofrecventa palatoplastia am facut la dr Mocanu orl in bucuresti ,un timp mi-a fost bine dupa care tot sforai ,nu recomand .DR MOCANU stie sa ia 1000 euro la client te opereaza dupa care tot te plimba mai vino la control mai vino sa mai dai bani cu alte cuvinte la control ,am fost operat la el de cornete nazale ,deviatie sept, sinusuri si nu sunt multumit de loc ,se infunda nasul mai mereu ,produc muci . apnee in somn ,. sforai si el spune ca nu are ce sa imi faca dar banul mi la luat .nu recomand dr mocanu .

    0
    0

  • dinu aurel pe 20 Iun 2006, 22:06
    rugaminte

    va rog sa ne trimiteti mai multe informatii despre tratamentele ce se pot face. sotul meu are probleme foarte serioaser. va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod