Acupunctura calmeaza tulburarile neurovegetative

Senzatia acuta de ,nod in gat", de imposibilitate de a inghiti sau respira, insotita de tulburari de vedere, ameteli, nevoia de aer proaspat, senzatie de lesin sunt manifestari ale distoniilor neurovegetative. Asemenea simptome apar de obicei in urma starilor conflictuale acute, intense, care produc emotii puternice. Prin distonie neurovegetativa se intelege o tulburare a echilibrului dintre cele doua laturi ale sistemului nervos vegetativ, simpatic si parasimpatic, care regleaza dispozitia psihosomatica a omului.
Sistemul nervos vegetativ, denumit si ,autonom", este ,pilotul automat" al organismului, el realizand toate functiile care nu necesita control constient, cum ar fi: respiratia, ritmul cardiac etc. Sistemul nervos vegetativ se caracterizeaza printr-o viteza de reactie mult mai mare decat a sistemului nervos central, dar si prin faptul ca scapa controlului constient, ceea ce face ca manifestarile descrise mai sus sa nu poata fi stapanite de pacient. Acupunctura, ca si presopunctura, care utilizeaza aceleasi puncte, poate ajuta la restabilirea acestor dezechilibre intr-un timp scurt si extrem de eficient.
Prin aceste metode putem rezolva atat starile acute, de criza, iar pe termen lung au efect preventiv, adica scad treptat intensitatea reactiilor neurovegetative precum si frecventa acestora.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod