Cum ne aparam de malpraxisul medical?

Ieri s-a lansat Programul National de Evaluare, Consultanta si Asistenta Legala Specializata, intitulat "Managementul riscului in practica medicala", in cadrul unei dezbateri publice cu tema "Cum ne aparam de malpraxisul medical?".
MedRight Experts a initiat si va derula acest program ca raspuns la modificarile legislative din ultimele luni si la tot mai desele acuzatii de malpraxis aduse medicilor din Romania. Programul are ca scop informarea si educarea medicilor cu privire la tematica malpraxisului medical, respectiv la metodele de a se proteja impotriva acuzatiilor legate de savarsirea erorilor medicale.

Programul este destinat medicilor care profeseaza in spitale si policlinici, medicilor de familie si stomatologilor din toata tara, precum si furnizorilor de servicii medicale.


Medicii vor beneficia de training si consultanta, in mai multe etape, concepute gradual. In cursul unui seminar tehnic le vor fi prezentate si explicitate legislatia din domeniu, obligatiile impuse de lege in relatia cu pacientii, documentele care trebuie sa se regaseasca in fisa oricarui pacient, conditiile si limitele asigurarii de raspundere civila profesionala, precum si riscurile generate  de acuzatiile de malpraxis indreptate impotriva lor.

Seminarul  beneficiaza de un foarte consistent suport de curs integrat (tema este tratata din perspectiva medicala si juridica) si de documente legale pentru uzul medicilor in practica de zi cu zi.


"In conditiile actuale, in care atat autoritatile cat si pacientii reclama imbunatatirea calitatii actului medical, cunoasterea reglementarilor legale si, mai ales, respectarea lor in practica de zi cu zi sunt imperative", ne-a declarat dr. Andrei Nanu, managing partner al MedRight Experts, initiatorul Programului.

In prima etapa, Programul va fi implementat in Bucuresti, urmand ca in etapa a doua sa fie derulat si in tara, atat in centrele universitare cat si in alte orase.

In cursul anului 2007, nu a trecut nici o zi fara ca presa sa nu semnaleze posibile cazuri de malpraxis medical, majoritatea grave, soldate cu moartea pacientului.
Insisi medicii recunosc ca sunt expusi fata de acuzatiile de malpraxis, acestia considerandu-le "un pericol real si actual".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod