Copilul tau e pregatit pentru scoala?

In curand incepe scoala si, pentru parinti, a inceput deja agitatia pregatirilor. Are copilul haine pentru scoala, are rechizite, si-a facut temele date peste vara, a citit oare suficient? Sunt doar cateva din problemele de pe lunga lista a parintilor cu copii la scoala.
Un copil care trebuie sa invete si sa fie competitiv are nevoie sa fie in primul rand sanatos. Putini sunt insa parintii care pun pe lista pregatirilor si cateva verificari legate de sanatatea copiilor. Iata, de exemplu, cateva lucruri despre sanatatea dentara.

Sanatatea dentara a copiilor este mult afectata datorita alimentatiei nepotrivite, bogata in carbohidrati, studii recente demonstrand ca prevalenta cariilor in randul copiilor in varsta de 12 ani este de 1,0% in Austria, 1,2% in Franta, 2,8% in Romania si 4,4% in Bulgaria.
De asemenea, datorita obiceiurilor vicioase din copilarie, 50% dintre copii necesita un aparat ortodontic, care sa le corecteze pozitia dintilor si spatiile interdentare.

Este importanta asigurarea unui regim alimentar echilibrat si sanatos si, in special, conceptul de minima interventie si preventie in ceea ce priveste sanatatea dentara. Pentru a depista si trata din timp problemele danturii copiilor, copiii trebuie testati asupra cariogenitatii dentare, testele GC Europe presupunand in primul rand, depistarea Streptococului Mutans (principala bacterie raspunzatoare de initierea procesului carios).

Important este ca, in general, copilul sa ajunga la medicul dentist, de minim 2 ori anual, pentru a verifica starea sanatatii dentare, a testa nivelul cariogenitatii si a trata afectiunile aparute cu minim de costuri, efort si durere.

"Este important ca inaintea inceperii scolii, parintii sa treaca pe lista de probleme de rezolvat si cateva evaluari medicale.
Pe langa starea sanatatii dentare, este necesar sa se verifice daca scolarul are vederea buna sau greutatea normala,
" declara dr. Oana Taban, Dent Estet.

Iata de ce o buna oportunitate pentru efectuarea unei vizite la medicul dentist este inainte de inceperea anului scolar, moment asteptat si indelung pregatit de catre parinti si copii deopotriva. Pentru ca scolarul sa fie in cea mai buna forma, este important sa verificam starea sanatatii sale, pentru a ne asigura ca incepe anul scolar in conditii optime din punct de vedere fizic, fara a avea afectiuni care sa-i impiedice buna evolutie pe intreg parcursul anului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod