Controlul la avionul care a venit din SUA a decurs normal

Toti pasagerii aflati in avionul Delta care a sosit astazi direct din SUA au completat formularele. O echipa medicala a realizat monitorizarea pacientilor inca din avion, inainte de debarcare.
A existat o singura pasagera care a prezentat simptomatologie de acum o saptamana si careia i s-au recoltat probe, coform protocolului. Astfel de controale se vor efectua la toate zborurile directe, adica de 4 ori pe saptamana.

Tot astazi au fost externati prietenul tinerei de 28 de ani infectata cu virusul noii gripe si tatal primei paciente infectata cu virusul gripal, femeia de 30 de ani venita de la New York. Restul pacientilor, respectiv femeia de 30 de ani si cei doi copii minori ai sai si tanara de 28 de ani si mama acesteia raman internati in Institutul Matei Bals, iar investigatiile epidemiologice continua.

Dr.
Ion Bazac, ministrul Sanatatii a aprobat astazi scoaterea unei cantitati de 100 de cutii din medicamentul antiviral OSELTAMIVIR din Rezerva strategica a Ministerului Sanatatii pentru a fi dat in consum catre Institutul de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals". Acesta masura s-a luat in vederea tratarii sau profilaxiei eventualelor cazuri care pot aparea in urmatoarea perrioada in randul copiilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod