Consumul de alcool favorizeaza aparitia cancerului la san

Alcoolul consumat, chiar in cantitati mici, creste riscul aparitiei cancerului la san, in special cel provocat de estrogen-receptor si progesteron-receptor, arata un studiu recent.
La anumite forme de cancer, celulele maligne au receptori care le fac mai sensibile la hormoni precum estrogenul. Studiul a fost efectuat pentru a se observa daca hormonul receptor al tumorii influenteaza legatura dintre consumul de alcool si aparitia cancerului la san.

La acest studiu, o echipa de cercetori condusa de Dr. Jasmine Lew de la Institutul American de Cancer, au analizat un grup de peste 184.000 de femei in postmenopauza. Studiul a aratat ca femeile care consuma mai putin de o bautura alcoolica pe zi, au un risc cu 7% mai mare de a face cancer la san, fata de cele care nu consuma deloc alcool.
Gradul de risc creste pana la 32% la femeile care consuma 1 - 2 bauturi pe zi si pana la 51% la cele care consuma 3 sau mai multe bauturi. Riscul este acelasi, indiferent de tipul de alcool consumat.

Se pare ca 70% dintre tumorile favorizate de alcool sunt cele provocate de estrogen-receptor si progesteron-receptor. Cercetatorii considera ca alcoolul provoaca cancerul de san, actionand asupra estrogenului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod