Consultatii gratuite la medicul dermatolog

Facebook Twitter Comenteaza
Consultatii gratuite la medicul dermatolog

Incepand de astazi poti sa-ti faci o programare gratuita la dermatologie pentru ziua de 25 mai cand se sarbatoreste "Ziua Europeana Pentru Depistarea Melanomului".

 

Societatea Romana de Dermatologie lanseaza cu aceasta ocazia cea de-a cincea editie a campaniei nationale de prevenire si depistare a leziunilor maligne si premaligne cutanate. Pe data de 25 mai, 303 medici dermatologi din toata tara, membri ai Societatii Romane de Dermatologie (SRD), vor oferi consultatii gratuite si sfaturi despre cum te poti feri de actiunea nociva a razelor UV cu ajutorul produselor de fotoprotectie.



Programarile pentru consulatii se vor face timp de 4 zile, in perioada 10 si 13 mai, intre orele 8:00 - 20:00 la numarul de telefon 0800 811 101, linie telefonica gratuita oferita de Romtelecom. Pacientii vor fi examinati doar cu programare!

"Obiectivul nostru este sa avertizam populatia si sa o educam privind depistarea precoce a cancerului de piele. De aceea este esential ca pacientul sa inteleaga importanta de a consulta un dermatolog. Chiar si dupa 25 mai, orice pacient poate sa vina cu trimitere de la medicul de familie pentru a fi consultat de un dermatolog",
explica conf.
dr. George Sorin Tiplica, directorul executiv al Societatii Romana de Dermatologie.

Anul trecut, tot in cadrul campaniei au fost consultati gratuit 3124 de pacienti din toata tara, 74 dintre acestia fiind depistati cu melanom si 333 cu alta forma de cancer cutanat, multe dintre cazuri fiind determinate de expunerea excesiva la soare. 

 

Melanomul reprezinta forma cea mai agresiva a cancerului de piele. Poate aparea oriunde pe suprafata corpului, frecvent in piele aparent sanatoasa, dar si pe leziuni precanceroase, cum sunt nevii nevocelulari pigmentari (alunitele).

De aceea este indicata autoexaminarea periodica a pielii, cel putin o data pe luna, pentru a depista eventuale leziuni aparute pe piele sau modificari care au aparut la nivelul alunitelor, ce sugereaza transformare maligna. 

 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MIU DANIELA pe 16 Nov 2018, 13:24
    rezultat biopsie

    Buna ziua! V-as ruga mult daca ma puteti ajuta cu o interpretare la un rezulatat biopsic. Fragment tegument elipsoid cu lungimea de 0.7/0.6/0.2 cm, la nivel polar prezinta arie de culoare bruna neregulata cu diametru de 0.3 cm. Fragment cutanat prezinta proliferare tumoala de 5 mm diametrul maxim,constituita din cellule de talie mica,cu citoplasma redusa,bazofila cu palisadare periferica ce formeaza insule,focal atasate de epiteliu.Limita lateral cea mai apropiata 1 mm ,limita profuna si polara

    0
    0

  • nadea pe 6 Iul 2013, 11:53
    Din ce cauza cad unghiile de la picioare fara nici un motiv

    Am un baietel de 5 ani sii cad unghiile de la picioare,se inegresc prin prejurul cuticulei si cad

    0
    0

  • Iuliana pe 8 Feb 2012, 15:41
    buna

    Stiam de existenta unei alunite putin iesite in afara putin deasupra sanului si astazi nu am mai gasit-o.. Nu stiu daca s-a rupt sau a involuat ar trebui sa ma ma duc la un consult?

    0
    0

  • ciuca jenel pe 25 Iul 2011, 12:45
    pigmentarea pielii in stadii avansata[rugina pe ambele picioare]

    am 48 ani ani de mai bine de 3 ani mia aparut pe piele mai multe bucati de carne cresscura pe zona gatului si sub brat,si pe ambele picioare rugina in stare avansata medici mi-au dat tratament dar fara rezultat. mentionez ca am probleme cu ficatul si circulatia venoasa. ma puteti ajuta/////??

    0
    0

  • ancuta pe 13 Mai 2010, 10:13
    locatia

    Buna ziua, v-am fi recunoscatori daca ne-ati relata si locatia unde va putea fi posibila consultatia, aceasta campania va avea loc si in alte orase decat Bucuresti? Mutlumesc.

    0
    0

  • aaa pe 11 Mai 2010, 18:16
    buna

    as dori sa afu in resedintele de judet?? sau si in alte orase din judet....de ex. in judetul iasi?

    0
    0

  • aaa pe 11 Mai 2010, 18:09
    buna

    as dori sa afu in resedintele de judet?? sau si in alte orase din judet....de ex. in judetul iasi?

    0
    0

  • mona pe 11 Mai 2010, 12:46
    buna

    si in suceava e valabil? ms

    0
    0

  • Andreea pe 11 Mai 2010, 09:46
    Raspuns

    Eu am sunat sa ma programez. Sunt din Sibiu, si consultatia va avea loc in Sibiu. D-na de acolo mi-a spus ca in majoritatea oraselor au cativa medici dermatologi ce sustin aceasta miscare. Succes.

    0
    0

  • Mirela pe 11 Mai 2010, 07:19
    buna

    as dori sa stiu unde anume se tin consultatiile gratuite...in ce locatie.

    0
    0

  • ALEXANDRA pe 11 Mai 2010, 02:34
    salut

    ati putea spune in ce oras ca sunt interesata

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod