Conferinta nationala de hematologie

Intre 2-5 octombrie 2008 a avut loc a XVII-a Conferinta Nationala de Hematologie Clinica si Transfuzionala. Medicii romani, dar si din clinici de renume din Europa (Germania, Belgia, Italia, Cehia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Albania, Turcia) au dezbatut, in principal, aspecte legate de tratamentul hemofiliei si al leucemiei.
La conferinta a  participat si "Fundatia Internationala Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei". Marele tenor Jose Carreras a reusit sa invinga leucemia si sustine acum financiar lupta impotriva cumplitei boli.

Conferinta a cuprins si un Simpozion Bayer Schering Pharma despre tratamentul in cazul hemofiliei de tip A. Medicii specialisti Cedric Hermans –profesor universitar, Catherine Lambert si Sebastien Lobet din Belgia au vorbit despre cel mai eficient tratament care este si cel mai bine tolerat de pacienti.
Datele vin din studii clinice controlate care au durat cinci ani. Este vorba despre Kogenate care de cateva zile beneficiaza de o premiera.

La Bucuresti a fost lansat joi (2 octombrie a.c.) primul program de auto - administare la domiciliu a injectiilor recomandate in hemofilie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod