Complexul de vitamine B nu reduce riscul atacului de inima

In mod contrar teoriei vehiculate pana in prezent, complexul de vitamine B nu reduce riscul atacului de inima, potrivit rezultatelor obtinute in urma a doua studii recent realizate



Aceste ultime cercetari dintr-o serie de studii au evidentiat faptul ca vitaminele si orice alte suplimente nutritive nu detin proprietatile benefice asupra sanatatii care se presupuneau in urma unor studii anterioare. Experimentele realizate au subminat teoria potrivit careia, suplimentele de vitamina B administrate cu scopul de a reduce nivelul homocisteinei au un rol de protectie impotriva atacurilor de cord si cerebrale.

Cu toate ca noile cercetari realizate au aratat faptul ca vitaminele intr-adevar reduc nivelul homcisteinei, nu inseamna ca riscul de a suferi un atac de inima este de asemenea diminuat.

Primul studiu a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 5.522 de persoane cu probleme de inima sau diabet, carora li s-a administrat fie suplimente nutritive, fie placebo timp de 5 ani de zile. Rezultatele au indicat o scadere a nivelului de homocisteina in cazul persoanelor care au luat suplimente nutritive, insa nu exista nici un indiciu ca ca ar fi mai putin expusi unui atac de inima.

Al doilea studiu s-a axat pe 3.749 de pacienti care au suferit un atac de inima si carora li s-au administrat fie suplimente nutritive, fie placebo timp de 3 ani de zile.

Rezultatele au fost identice cu cele din primul studiu.

"Rezultatele acestor studii au condus la o concluzie de necontestat ca nu exista beneficii clinice aduse de administrarea acidului folic si a vitaminei B12 (cu sau fara adaugarea vitaminei B6) in cazul pacientilor care se confrunta cu probleme de inima", afirma Joseph Loscalzo, coordonatorului unui studiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod