Cine sufera de depresie traieste mai putin

Persoanele depresive traiesc mai putin, aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii. Noile descoperiri in acest domeniu vor fi prezentate in cadrul celui de-al 20-lea Congres Mondial "Psychosomatic Medicine" intitulat "Psychosomatic Innovations for a New Quality of Health Care" si care se va desfasura la Torino in perioada 23 - 26 septembrie.
Psihoterapia ajuta persoanele care sufera de depresie si anxietate sa se vindece si in felul acesta pot fi economisiti 8.700 euro pentru fiecare pacient tratat de aceste afectiuni.

In Anglia, de exemplu, 15% din populatie sufera de depresie, iar cheltuielile pentru aceste persoane s-au ridicat in 2006 la 24 miliarde de euro. Majoritaea pacientilor nu se vindeca niciodata, sufera mai degraba de depresie mascata, caracterizata de simptome somatice, oboseala, stare generala de rau, apatie si de cele mai multe ori iau medicamentele care nu ar trebui.


Ce este depresia?

Tulburarea depresiva este o boala care afecteaza corpul, starea de spirit si gandurile.
Ea influenteaza modul in care o persoana mananca, altereaza somnul, modifica maniera de percepere a celor din jur si a persoanei in cauza.
Mare atentie pentru a nu confunda depresia cu o melancolie temporara. Persoanele care prezinta simptomele caracteristice depresiei nu se pot vindeca imediat chiar daca isi doresc acest lucru. Fara a urma un tratament specific formei depresive cu care se confrunta, oamenii isi prelungesc durerea si suferinta cu saptamani, luni si chiar ani.

Depresia are numeroase cauze, de la a fi determinata, aproape in intregime, de o anomalie biochimica transmisa ereditar, pana la a fi exclusiv rezultatul factorilor psihologici sau ambientali.
Majoritatea cazurilor se incadreaza intre cele doua extreme si implica un amestec de factori genetici, de dezvoltare timpurie si chiar de factori de mediu si conditionare sociala.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yda pe 29 Iun 2010, 09:26
    salut

    fac tratament de 4 ani cu abilify si as vrea sa il intrerup..pt simt ca pur si simplu imi dauneaza.ce ma sfatuiti??

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod