Cereale la fel de "grase" ca si slanina



Unele cereale "sanatoase" care sunt recomandate pentru micul dejun contin mai multe grasimi decat doua oua prajite sau un sandwich cu slanina, releva rezultatele unui studiu al oamenilor de stiinta din Marea Britanie. Alte cereale, care sunt considerate a fi light se pare ca ar contine la fel de mult zahar sau sare cat un baton de ciocolata sau cat o punga de chipsuri. Studiul a concluzionat ca trei sferturi din cele 275 de variante de cereale comercializate in Marea Britanie au un nivel foarte mare de zahar, o cincime sunt mai sarate decat ar fi indicat, iar 7% au foarte multe grasimi saturate.
Unul dintre specialisti, Sue Davies, a declarat ca "desi producatorii au facut eforturi mari sa reduca nivelul sarii din cereale, tot am descoperit produse care contin prea multa sare sau prea mult zahar. In ciuda imaginii sanatoase pe care doresc sa o promoveze, unele cereale contin prea multe grasimi saturate. In aceasta perioada cand lumea intreaga este preocupata de problema obezitatii si a bolilor legate de obezitate, suntem ingrijorati de faptul ca majoritatea cerealelor destinate copiilor nu sunt deloc sanatoase".
Pe de alta parte, Asociatia Producatorilor de produse din cereale sunt de parere ca aceste alimente "sunt insignifiante din punct de vedere nutritional" - raportat la cerintele unei diete echilibrate. (D.M.)

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • annemarie pe 21 Iul 2006, 12:36
    foarte bun articolul

    peste tot auzi cat de bune sunt..si ca te ajuta daca vrei sa tii un anume regim...si citind articolul de mai sus am aflat care e adevarul..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod