Centrul de Diagnostic si Tratament Cluj-Napoca se desfiinteaza ca unitate sanitara

Dr. Ion Bazac a semnat astazi un Ordin de ministru prin care Centrul de Diagnostic si Tratament Cluj-Napoca se desfiinteaza ca unitate sanitara cu personalitate juridica si se reorganizeaza ca ambulatoriu integrat al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca.
Bunurile si aparatura care apartineau Centrului vor fi preluate de catre Spitalul Clinic de Boli Infectioase pe baza unui protocol de predare–primire si vor fi utilizate de catre unitate pentru buna desfasurare a activitatii medicale. De asemenea, si personalul va fi preluat de catre spital, cu exceptia personalului TESA si auxiliar sanitar excedentar, care va fi redistribuit de catre Directia de Sanatate Publica Cluj, dar numai cu avizul SANITAS.

Mai mult, conform Ordinului MS nu va fi incalcat dreptul personalului medical de a-si infiinta cabinete medicale.
Ulterior reorganizarii in ambulatoriu integrat, conducerea unitatii sanitare poate aproba organizarea de cabinete, in litera legii.

Contractul dintre Spitalul de Boli Infectioase si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Cluj va fi modificat astfel incat sa tina cont de reorganizarea Centrului ca parte a unitatii sanitare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod