Caravana bolnavilor de cancer

Caravana FABC este prima campanie de educare si informare a Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, care a debutat saptamana trecuta la Constanta cu o serie de activitati dedicate bolnavilor de cancer.

Scopul  organizatiei este de a oferi un sprijin real bolnavilor de cancer din Romania. Un aspect important al misiunii FABC este de a reprezenta punctele de vedere si interesele bolnavilor de cancer in dezbaterile privind starea de sanatate din Romania, dar si de a oferi, in consens cu alte "voci" similare din spatiul european, un cadru util de discutii in fata institutiilor si autoritatilor statului.

Timp de o saptamana, in Constanta, au avut loc o serie de activitati dedicate acestor suferinzi: intalniri ale pacientilor cu medici specialisti si de familie, vizite la spital si la domiciliul pacientilor, expozitie cu obiecte decorative realizate de bolnavii de cancer, distribuirea de pliante informative elevilor de la liceul "George Calinescu" din Constanta si, nu in ultimul rand, pregatirea unor cadouri speciale pentru copiii bolnavi de cancer.

In aceasta saptamana caravana FABC se va afla in orasul Brasov, unde in fiecare zi vor avea loc actiuni dintre cele mai importante in materie de informare publica, seminarii si intalniri cu reprezentantii institutiilor publice din sanatate, medici specialisti si pacienti.

"Dorim, ca fondatori ai acestei federatii, sa reusim obtinerea tuturor drepturilor pacientilor diagnosticati cu cancer, fara discriminare, accesul nemijlocit si imediat la cele mai bune si mai noi metode de investigare si tratament" a declarat Cezar Irimia, presedintele Asociatiei Bolnavilor de Cancer din Romania, Brasov.

Si-au unit fortele in acest proiect cinci asociatii de profil din toate zonele tarii: Societatea Romana de Cancer - Cluj; Asociatia Romana de Cancer, grupul "Destine Comune" - Tg.Mures; Asociatia Bolnavilor de Cancer din Romania - Brasov; Asociatia Oncologic Rom - Constanta; Asociatia Bolnavilor de Cancer - Bucuresti.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod