Cancerul ovarian este mai agresiv in cazul femeilor supraponderale

Femeile obeze au o sansa mai mica de a supravietui cancerului ovarian, in comparatie cu cele care se mentin la o greutate corporala normala, informeaza ziarul britanic "The Guardian".
Cancerul ovarian este o forma letala a tipurilor de cancer. Multe femei care il dezvolta nu sunt diagnosticate decat in faza destul de avansata si peste 70% dntre ele nu traiesc mai mult de 5 ani de zile.

Studiul publicat in jurnalul Societatii Americane de Cancer sugereaza pentru prima ca greutatea corporala a femeii poate afecta dezvoltarea bolii. Persoanele supraponderale nu numai ca au sanse mult mai scazute de supravietuire, dar si recidiva bolii este mult mai recenta.

"Este primul studiu care marcheaza greutatea corporala ca si factor independent in dezvoltarea cancerului ovarian, sugerandu-se ca exista un element din tesutul gras care influenteaza progresul bolii in cazul femeilor obeze", afirma Dr Andrew Li.


Expertii sustin ca urmatorul pas va fi acela de a analiza aceasta legatura dintre obezitate si cancerul ovarian si de a determina cu exactitate mecanismele biologice care influenteaza dezvoltarea tumorilor canceroase ovariene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod