Cancerul de prostata: tratare imediata sau asteptare?

Persoanele in varsta suferinde de cancer de prostata au sansa de a-si prelungi viata daca beneficiaza de un tratament activ impotriva cancerului, in locul unei monitorizari atente a pentru a observa daca se raspandeste cancerul, informeaza CBS News.

Intr-un studiu realizat pe un esantion reprezentativ de 50.000 mii de barbati in varsta care sufereau de cancer de prostate, cei care au beneficiat de o supraveghere atenta a modalitatii de raspandire a bolii au supravietuit doar 10 ani de la punerea diagnosticului de cancer de prostate, in comparatie cu cei care au beneficiat de un tratament active impotriva cancerului si si-au prelungir viata cu pana la 13 ani dupa diagnosticare.

"A trata" sau "a nu trata" este dilema fiecarui pacient care se confrunta cu cancerul de prostate, in special persoanele mai in varsta care a se confrunta cu boala de multi ani.

Deoarece cancerul de prostata se dezvolta extrem de incet si nu reprezinta o amenintare pentru viata persoanelor respective, decesele pot surveni din alte motive medicale inainte de a cauza probleme cancerul. Insa, exista si o categorie de barbati in cazul carora cancerul de prostata poate fi fatal.

Rezultatele studiului realizat au determinat doctorii sa recomande in aceste situatii tratamente imediate precum operatia chirurgicala sau terapia cu ajutorul radiatiilor, in locul strategiei de monitorizare atenta a tumorei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod