Cafeaua ofera protectie diabeticilor

Cateva cesti de cafea pe zi reduc cu 40% riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II, arata rezultatele unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori finlandezi.

"Consumul de cafea este asociat cu un risc scazut de a dezvolta diabet zaharat de tip II atat la barbati, cat si la femei. Aceasta asociere s-a constatat in urma unei monitorizari a activitatii fizice, a indicelui de masa corporala si a consumului de alcool", precizeaza Gang Hu, coordonatorul studiului. De asemenea, studii anterioare au subliniat existenta acestei legaturi dintre consumul de cafea si reducerea riscului de aparitie a diabetului zaharat de tip II.
Controversat este faptul daca intr-adevar cafeina aduce aceste beneficii aparente. 3-6 cesti de cafea pe zi reduce cu 23% riscul de diabet la barbati si cu 29% in cazul femeilor. 7 sau chiar mai multe cesti de cafea consumate zilnic reduc acest risc cu 34% la barbati si cu 48% la femei. "In cazul persoanelor obeze si sedentare, consumul a 7 cesti de cafea in fiecare zi reduce cu 50% riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II", sustine coordonatorul studiului. In ciuda acesui studiu, asemenea doze propuse sunt mult prea mari daca ne gandim la consumul mediu mondial este de o ceasca si jumatate pe zi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod