Cadrele medicale din Slatina se specializeaza la Milano

Formarea profesioanala a personalului medical roman de definitiveaza cu ajutorul specialistilor de la Niguarda prin proiectul initiat si sustinut pe Pirelli. Astfel, Spitalul Niguarda Ca' Granda din Milano, Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si Grupul Pirelli au prezentat la Milano bilantul primului an de activitate din cadrul acordului de colaborare dintre cele 2 unitati sanitare.
Intalnirea a avut loc la Milano in cadrul Spitalului Niguarda, partea romana fiind reprezentata de Subsecretarul de Stat al Ministerului Sanatatii Publice, Dr. Raed Arafat, de Directorul Medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Dr. Ion Bratoi.

In cadrul primului an de activitate, 25 de medici si asistente ai spitalului din Slatina au efectuat peste 300 de ore de formare profesionala. Cursurile s-au desfasurat mai ales in sectiile de urgenta precum: Unitatea de Primiri Urgente, Chirurgie, Anestezie-Terapie Intensiva si Ginecologie de Urgenta.

Totodata, o serie de specialisti ai spitalului italian au desfasurat in cadrul spitalului din Slatina activitati menite sa imbunatateasca punerea in pratica a protocoalelor specifice medicinei de urgenta.
Initiativa este sustinuta de Grupul Pirelli, care, in afara faptului ca a finantat activitatile de formare profesionala, a donat spitalului din Slatina aparatura medicala destinata interventiilor de urgenta.  

"Suntem extrem de multumiti de rezultatele obtinute in urma primului an de activitate precum si de raportul creat intre specialistii romani si cei italiani, Grupul Pirelli reusind astfel sa ofere un contribut important la imbunatatirea vietii in Slatina", a declarat  Enrico Malerba, Director Executiv Pirelli Tyres Romania.

 
"Initiativa Grupului Pirelli in Romania este una laudabila. In medicina de urgenta, Romania este la inceput de drum, de aceea sunt foarte multe de facut", a precizat Dr. Raed Arafat.

"Colaborarea pe care Spitalul din Slatina o desfasoara cu Spitalul din Niguarda si care va continua in urmatorii doi ani este o experienta pozitiva pentru specialistii slatineni" a declarat Ion Bratoi, Director Medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

"Profesionalismul medicilor italieni este un exemplu pentru personalul nostru care a putut sa studieze cu atentie organizarea activitatilor in sectiile de urgenta din cadrul spitalului italian".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod