Bicarbonatul este eficient in bolile de rinichi

Bicarbonatul de sodiu poate fi de un real ajutor persoanelor care sufera de boli de rinichi, incetinind evolutia afectiunii, informeaza The Telegraph.
Un studiu publicat in Journal of the American Society of Nephrology si desfasurat la Royal Hospital din Londra pe 134 pacienti, arata ca o doza mica de supliment cu bicarbonat de sodiu administrata zilnic pacientilor cu insuficienta renala cronica le imbunatateste acestora in mod semnificativ starea de sanatate.  

"Un remediu atat de simplu precum bicarbonatul de sodiu, folosit in mod corespunzator, poate fi extrem de eficient", a declarat Magdi Yaqoob, profesor la  Royal London Hospital.
"Studiul arata ca aceasta substanta poate fi de mare ajutor pacientilor cu insuficienta renala, daca este administrata in mod regulat si sub supraveghere medicala", a mai precizat prof. Yaqoob.

Aproximativ 1% din populatia generala sufera de insuficienta renala cronica decompensata, iar anual se efectueaza mai mult de 50.000 de transplanturi renale pe glob. In Romania, numai la Institutul Clinic Fundeni s-au efectuat 1000 de astfel de interventii in perioada 1997-2009 si tot aici, la ora actuala se afla peste 700 de persoane pe listele de asteptare pentru transplant de rinichi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod