Beneficiile acupuncturii in interventiiile chirurgicale

Acupunctura facuta inaintea si pe parcursul unei interventii chirurgicale reduce durerea si dozele de analgezic necesare dupa operatie, potrivit unui studiu realizat in SUA.
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca dozele de analgezice necesare pentru controlarea durerii au fost mai slabe la pacientii operati, care au facut acupunctura, comparativ cu cei care nu au beneficiat de acest tratament.

De asemenea, potrivit studiului, cel mai mare avantaj al acupuncturii a fost reducerea efectelor secundare provocate de analgezice. Cercetatorii sustin ca efectele secundare ale acestora afecteaza recuperarea operatiei si prelungesc durerea pe tot parcursul sederii in spital.

Specialistii recomanda ca acupunctura sa fie considerata o optiune pentru controlarea durerii in cazul unei interventii chirurgicale.
Conform celor mai recente cercetari, aceasta tehnica a fost utilizata in China de mai bine de 5.000 de ani, stimuland eliberarea hormonilor, care reduc senzatia de durere, numiti endorfine.

Endorfinele sunt substante produse de creier, ca raspuns la o varietate intreaga de stimuli, si interactioneaza cu receptorii din creier, pentru a reduce perceptia de durere, actionand similar cu medicamentele precum codeina si morfina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod