Bebelusul tau va sta in acelasi salon cu tine imediat dupa nastere

Prin campania intitulata "Pampers, alaturi de mamici si copii, din prima zi", numarul de nou-nascuti care vor putea sta langa mamele lor imediat dupa nastere creste astfel la peste 70 000, reprezentand aproximativ 32% din numarul copiilor nascuti anual in Romania

Pentru sprijinirea sistemului "rooming in" (permite nou-nascutului sa stea in maternitate in acelasi salon cu mama lui, inca de la nastere), Pampers a donat anul acesta 150 paturi neonatale si 100 mese de infasat catre 21 maternitati din tara (Bucureti, Cluj, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Sibiu, Mures, si Iasi).
Avantajele sistemului "rooming in" sunt apreciate atat de experti cat si de mamici. In acest fel se incurajeaza alaptarea, o mai buna dezvoltare a copilului si reducerea duratei de spitalizare in multe cazuri. De asemenea se creaza o legatura mult mai stransa intre mama si copil, care conduce la scaderea abandonului familial. "Mesajele pozitive ale mamicilor care au beneficiat de acest program, precum si ale medicilor neonatologi, ne-au incurajat sa continuam eforturile de sprijinire a sistemului "rooming in".
In perioada care urmeaza, Pampers doreste sa sustina si maternitatile mici in promovarea acestui sistem. Indiferent de numarul de nasteri, maternitatile trebuie sa poata asigura conditii optime pentru mame si bebelusii lor", a declarat Bogdana Rusescu de la Departamentul de Relatii Externe - Procter & Gamble.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 31 Mar 2007, 22:59
    parerea mea

    Eu sunt mamica de doar 5 luni si am beneficiat de programul roaming in maternitatea unde am nascut, DAR dupa 14 ore de travaliu si o nastere naturala eram foarte obosita, pot spune chiar epuizata,locul cusut m-a durut foarte tare, asa ca nu imi mai ardea sa il aud pe bebe cam plange zi si noapte, sa nu pot pleca la masa sau sa fac un dus ca il apuca plansul tocmai cand nu trebuia.E adevarat ca nu am avut lapte de san decat dupa 4 zile, timp in care puneam copilul la san si plangea ca nu avea ce suge.Si daca ma uit in urma nu m-a ingrozit nasterea in sine cat perioada de dupa, singura cu un bebe care plange. Parerea mea este ca programul este bun dar trebuie mai multe asistente( care sa aiba grija si de mame si de bebelusi), si mai ales de asistente care au suflet si care ar trebui sa isi faca meseria asa cum ar trebui, nu sa astepte bacisi ca sa iti aduca un biberon cu lapte. Din fericire bebe care creste armonios si timpul m-a fac sa uit prin ce am trecut si deja ma gandesc sa-i ofer copilului meu un fratior sau o surioara.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod