Bebelusii sub 6 luni nu trebuie vaccinati antigripal

Persoanele alergice la proteinele din oua pot muri daca fac vaccinul

Vaccinul antigripal este contraindicat pentru unele categorii de persoane. Una dintre aceste categorii include persoanele alergice la proteinele din oua, pentru ca acestea sunt continute in vaccin. Nici femeile insarcinate in primul trimestru de sarcina nu trebuie sa-si faca vaccinul, deoarece poate aparea asa-numita gripa postvaccin, care afecteaza fatul. Vaccinarea nu este recomandata proaspetelor mamici, in primele trei luni dupa nastere, pentru ca virusul trece in lapte si poate afecta nou-nascutul.


De asemenea, la bebelusii sub 6 luni este contraindicat vaccinul, din cauza ca nu au sistemul imunitar suficient dezvoltat si pot face boli grave, cum ar fi bronsiolita, laringotraheita (prin astuparea cailor respiratorii superioare) si encefalita. Administrarea vaccinului la alergicii la oua poate duce la o reactie alergica majora - pacientii se umfla, nu mai pot respira si apare riscul de deces.

Pentru unii, vaccinul provoaca gripa

Contraindicatie la vaccinul gripal au si pacientii cu imunitatea scazuta, cei care au avut encefalita si bolnavii carora medicul de familie, in urma unui consult, le spune acest lucru.

Daca pacientii cu probleme de imunitate se vaccineaza, pot face gripa, deoarece organismul lor nu este capabil sa produca anticorpi. Mai au contraindicatii si persoanele care au avut encefalita (din cauza riscului de deces).
Efectele antigripale ale vaccinului se fac simtite dupa minimum doua saptamani si dureaza toata perioada sezonului rece.

Reactiile adverse apar rar

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod