Atacurile de inima sunt mai frecvente primavara

Atacurile de inima sunt mai frecvente primavara decat in orice alt sezon, iar acestui risc sunt supuse toate categoriiloe de persoane: femei, barbati, tineri si batrani.
Intr-un studiu realizat pe adultii japonezi, care au suferit un atac de inima intre 1988-2001, cercetatorii au descoperit ca riscul de a face un infract era cu mult mai ridicat primavara decat in celelalte anotimpuri.

Barbati si femei, adulti mai in varsta sau mai tineri de 65 de ani, toti au observat cum palpitatiile inimii erau mai dese primava in comparatie cu alte anotimpuri. Cercetatorii au scris in jurnalul Atacuri de inima, ca sunt in posesia unor studii mai vechi unde este specificata aceasta afirmatie.


Astfel, atacurile de inima sunt mai frecvente in Martie, Aprilie si Mai, influentate fiind de cativa factori de risc cum sunt: presiunea sanguina ridicata, fumatul si diabetul.

De asemenea, cercetatorii sustin ca si presiunea sanguina prezinta variatii sezoniere. Daca presiunea sangelui este mai ridicata in timpul lunilor reci, acest lucru se pare ca contribuie  la cresterea atacurilor de inima primavara.

Asemanator, este evidentiat faptul ca sangele este predispus formarii de cheaguri in timpul sezonului rece lucru influentat de nivelul colesterolului care este mai ridicat in aceasta parte a anului.
Alte infectii respiratorii, de asemenea, pot juca un rol important. Raceala poate inrautati sanatatea  generala, ducand chiar la arteroscreloza.

Afland de ce atacurile de inima sunt mai frecvente in acesta perioada a anului tot ce trebuie este sa iti reduci acest risc si sa ai grija de sanatatea inimii si a organismului in general.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod