Arginina protejeaza dintii sensibili

Cercetarile arata ca arginina, un aminoacid, este un component natural al salivei cu efect protector, care ofera beneficii sanatatii orale.
Produsele pentru sanatatea orala care contin arginina actioneaza diferit de alte tehnologii desensibilizante, folosind o combinatie speciala de arginina si un compus insolubil de calciu. Moleculele de arginina ajuta la formarea unui strat mineral bogat in calciu pe suprafata dintilor care sigileaza canaliculele si blocheaza transmiterea stimulilor care activeaza terminatiile nervoase, provocand durerea. De asemenea, stratul mineral rezista atacului acid, cum este cel provocat de anumite bauturi acide si cabogazoase.


La numai 2 saptamani de la lansarea acestui tratament in premiera mondiala in Statele Unite, stomatologii romani pot folosi si ei acest tratament in cabinetul de medicina dentara. Tratamentul se aplica exclusiv in cabinetele dentare si poate fi folosit atat pentru pacientii cu hipersensibilitate dentinara manifesta cat si in scop profilactic, inainte si dupa procedurile dentare ce pot determina aparitia hipersensibilitatii dentinare (detartraj, interventii chirurgicale parodontale, etc).

Hipersensibilitatea dentinara este o problema comuna care afecteaza pâna la 57% dintre adulti la nivel mondial, în ciuda popularitatii metodelor de control bazate pe paste de dinti care folosesc concentratii ridicate de saruri de fluor si de potasiu.
Persoanele care sufera de afectiuni parodontale asociaza acestor probleme si hipersensibilitate în aproape 98% din cazuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod