Apa de gura poate cauza cancer bucal

Oamenii de stiinta australieni sustin ca apa de gura cu continut de alcool poate favoriza aparitia cancerului oral si de aceea cer retragerea de pe piata a acestui produs.
Michael McCullough, coordonatorul studiului, spune ca "exista probe evidente ca apa de gura cu alcool creste riscul aparitiei neoplaziilor. Etanolul din apa de gura actioneaza ca un produs alcoolic si creste permeabilitatea mucoasei, crescand, de asemenea sensibilitatea cavitatii bucale la alte substante cancerigene, incepand de la nicotina".  

Potrivit cercetatorului, unele produse de acest gen, care au in compozitia lor o cantitate foarte mare de alcool, de pana la 26%, pot fi mai daunatoare decat berea sau vinul, intrucat acestea se beau repede, in timp ce produsul este tinut mai mult timp in gura.

Studiul publicat in "Australian Dental Journal" arata ca incidenta tumorilor bucale in cazul celor care beau alcool si folosesc apa de gura creste cu pana la 5 ori, iar in cazul fumatorilor riscul este de noua ori mai mare pentru a dezvolta cancer faringian.

Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod