Antreneaza-te si te-ai lasat de fumat!



Un antrenament regulat combinat cu o terapie de inlocuire a nicotinei poate sa ajute in cazul persoanelor care doresc sa se lase de fumat. Potrivit editiei online a revistei de sanatate WebMD, cercetatorii de la spitalul Otto Wagner din Viena au condus un studiu timp de trei luni pe un esantion de 68 de subiecti fumatori carora li s-a administrat un tratament de inlocuire a nicotinei. In acelasi timp, jumatate dintre fumatorii care doreau sa se lase de fumat au fost inscrisi intr-un program de exercitii fizice.
Tratamentul cu nicotina a dat rezultate destul de bune, jumatate din cei testati in perioada de trei luni fiind capabili sa se lase la final de fumat. In schimb, programul format din exercitii si tratament de inlocuire a nicotinei a dat rezultate mai bune, 80% din cei care au facut efort fizic renuntand la tigari. "Terapia prin exercitii fizice este una eficienta fara efecte secundare pentru cei care doresc sa se lase de fumat", au declarat cercetatorii implicati in studiu in cadrul intalnirii Colegiului American din octombrie, 2006.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alin pe 30 Oct 2006, 16:03
    znicotina e de rau

    vreu sa le transmit tinerilor fumatori cat si adultilor,ca tutunul e un mod de ati lua singur zilele.Nu cedati in fata tigarilor.Io am reusit prin sport si acum parca sunt alt om.MULTA BAFTA.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod