Adolescentii obezi mor de tineri



Fetele supraponderale sau chiar obeze in varsta de 18 ani sunt supuse unui risc mai mare de deces cand se afla la varsta a doua decat fetele care isi mentin o greutate normala in adolescenta, potrivit unui nou studiu condus de cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard. In cadrul studiului mai sus mentionat au fost evaluate comportamentul si fisele medicale a mai mult de 100 de mii de femei. Studiul s-a intins pe o perioada de peste 16 ani, cu data de incepere in 1989 si a inclus subiecti femei cu varsta cuprinsa intre 24 si 44 de ani.
In ultimii 12 ani ai studiului au murit 710 femei si studiile desfasurate au indicat faptul ca femeile care erau obeze in jurul varstei de 18 ani erau supuse ulterior in viata unui risc suplimentar de deces. Cercetatorii au pecizat ca fetele care la varsta de 18 ani sunt obeze sau supraponderale, isi vor mentine greutatea si in jurul varstei de 34 de ani. In cadrul studiului s-a subliniat ca este important sa se acorde un interes mai mare obezitatii la adolescenti, deoarece aceasta conditie poate duce ulterior la dezvoltarea a serioase afectiuni de inima si la obezitate.
Numai in SUA exista 25 de milioane de copii care sunt clasificati din punct de vedere medical fie ca supraponderali, fie pe punctul de a deveni astfel. Si in Africa, se observa un numar in crestere al persoanelor care au probleme cu greutatea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod