Ananasul proaspat usureaza digestia

Bromelina este un complex de substante care se gaseste in cotorul verde al ananasului. Cele mai studiate componente ale ananasului sunt enzimele puternice care descompun proteinele.
La inceput expertii au crezut ca aceste enzime reprezinta secretul beneficiilor bromelinei si ca ajuta doar la digestie. Insa, studiile mai amanuntite au aratat ca bromelina are mai multe efecte benefice si ca multe dintre acestea nu au legatura cu enzimele. Inflamatiile, coagularea excesiva a sangelui si anumite tipuri de tumori pot fi reduse prin doze terapeutice de bromelina, luata sub forma de supliment alimentar.

"Dupa o masa copioasa, singurele fructe pe care le puteti consuma sunt ananasul si kiwi care datorita enzimelor usureaza foarte mult digestia", ne sfatuieste prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela mariana pe 20 Mai 2009, 18:22
    nu mi-e clar, vreau un raspuns

    care cotor verde??????????? miezul din mijloc nu este verde , ci alb-galbui in plus fibros, atunci cind anansul este bun de consumat. ESTE VORBA DESPRE FRUNZE??? Am probleme de constipatie, colesterol, hipertensiune, cancer de sin , culmea nu sunt supraponderala, iar in principiu articolul ma intereseaza dar n-am inteles absolut nimic! Stiu ca atunci cind ananasul este copt si fraged frunzele din centru se smulg foarte usor, iar daca incerci sa le smulgi pe toate nu mai ramane nimic, nici un cotor verde si atunci imi pun intrebarea, care este partea benifica, fructul in sine , miezul despre care am amintit mai sus , sau frunzele sau ce altceva!

    0
    0

  • Belle pe 13 Apr 2009, 14:23
    Foarte interesant

    Foarte interesant, mai ales ca sunt un mare fan al celor doua fructe. Acum macar stiu ca au si un efect :)

    0
    0

  • mihamc pe 10 Apr 2009, 12:39

    MI-a placut foarte mult acest articol, deoarece sunt una dintre persoanele care au mari probleme cu digestia si sfaturile citite aici ma vor ajuta foarte mult.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod