Alimentatia corecta



Consumat in cantitati moderate, vinul rosu poate reduce riscul de aparitie a bolilor cardiace si a maladiei Alzheimer, insa ajuta si la asimilarea in organism a fierului din alimente. "Cercetarile medicale au mai aratat ca un component al vinului rosu, resveratrolul, poate scadea coagulabilitatea sangelui, actionand totodata ca un antioxidant", se arata in volumul "Mancare si sanatate", publicat la Editura Reader’s Digest. Vinurile mai contin si fier, dar, si mai important, ajuta la absorbtia acestuia din alimente daca sunt baute in timpul mesei.
In acelasi timp, alcoolul din vin furnizeaza energie, un pahar cu vin rosu aducand aproximativ 85 de calorii, iar cel alb, cam 90 de calorii. Pe de alta parte, unele substante din vin pot produce pusee astmatice persoanelor predispuse, iar uneori vinul poate declansa migrene, cel mai probabil din cauza continutului de polifenoli. In plus, mai poate cauza reactii alergice precum greata, eruptii cutanate sau flatulenta, mai spun cercetatorii britanici. Una dintre substantele raspunzatoare de reactiile adverse este dioxidul de sulf, folosit pentru inhibarea activitatii unor drojdii si bacterii si eliminat atunci cand se scoate dopul de la sticla cu vin.
Baut in exces, vinul poate duce la mahmureala, hipertensiune, dependenta de alcool si ciroza, avertizeaza specialistii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ligia pe 8 Apr 2006, 18:19

    Ma asteptam ca la acest titlu ca gasesc amanunte despre alimentatie corecta, nu despre vin. Aici in SUA, de mult s-a demostrat contrariul. Nu stiu cum Europa e tot timpul in urma cu stirile.

    0
    0

  • Lia pe 8 Apr 2006, 18:15

    Ati uitat sa precizati un aspect destul de important. Alcoolul indiferent in ce cantitati e folosit distrug neuronii. Si in timp cauzeaza pierderea memoriei si dementa. Este foarte interesant cum se cauta scuze "sanatoase" pentru substante care ne distrug sanatatea :-))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod