Alaptarea reduce riscul aparitiei artritei reumatoide

Conform unui nou studiu, femeile care isi alapteaza bebelusii pe o perioada mai lunga de timp castiga protectie impotriva artritei reumatoidale.
Studiul arata ca mamicile care isi alapteaza copiii o perioada mai mare de 1 an au un risc de doua ori mai mic de a face artrita reumatoidala.

Cercetatorii au analizat trecutul a 136 de femei cu artrita reumatoidala si inca 544 de femei fara aceasta boala. Au descoperit ca femeile care au alaptat o perioada de 1 - 12 luni prezinta un risc cu 25% mai mic de a dezvolta aceasta boala in viitor fata de cele care nu au alaptat deloc. Femeile care au alaptat mai mult de 13 luni au un risc de doua ori mai mic de a face artrita reumatoidala.

Specialistii considera ca aceste rezultate ofera inca un motiv in plus pentru ca noile mame sa-si alapteze cat mai mult timp copiii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora pe 17 Iul 2008, 11:08
    chiar asa??

    soacrei mele i-a debutat poliartrita reumatoida cand sotul meau avea 5 luni, iar soacra-mea l-a alaptat pana la aproape 1 an. asa ca alaptatul nu previne deloc boala asta cumplita. la 5 luni au inceput primele semne, dar nu stia nimeni ce are, asa ca a continuat sa alapteze, desi nu ar mai fi trebuit. asa ca studiile astea fantoma, care cheltuie niste bani inutil ma lasa rece.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod