Agent anticancer care invinge rezistenta la medicamente

Potrivit unui nou studiu, a fost descoperit un antiagent pentru cancerul de san care invinge rezistenta la medicamentele pentru cancer. Foarte mule tumori, initial, raspund pozitiv ca chimioterapie, insa in timp pot devolta o rezistenta la aceasta. Studiile au aratat ca unua dintre cauzele care devolata aceasta rezistenta este o proteina, numita P-glycoprotein.
Celulele resistente la mendicamentele folosite pentru tratarea cancerului se manifesta precum P-glycoprotein si aceasta indeparteaza medicamanetle anti-cancer din celule inainte ca acestea sa ucida celula.

Noul studiu a demonstrat ca P-glycoprotein nu este capabil sa indeparteze un agent anti-cancer recent identificat, cunoscut ca STX140, de celulele canceroase. STX140 actioneaza prin stimularea naturala a procesului de ucidere a celulelor si este capabil sa ucida celulele canceroase, care reprezinta P-glycoprotein.


Pentru noul studiu, soareciilor, care prezentau rezistenta la medicamantele, fie li se dadea STX140, fie un medicament folosit des, Taxol, timp de 28 de zile. Tumoarea soarecilor celor rezistenti la medicamante s-a micsorat ca raspuns la STX140, in timp ce tumoarea sorecilor care au primi Taxol a continuat sa creasca.

Dr. Simion Newman, leaderul studiului de la Oncology Drug Discovery, a declarat: "Cu toate ca studiul este intr-un stadiu incipient rezultatele de pana acum arata ca STX140 poate, in viitor, sa aiba un cuvant de spus in tratarea rezistentei la chimioterapie in cazul cancerului de san.


"STX140, probabil este cel mai nou medicamanet care poate fi administrat de cale orala la interval regulat, dupa cum arata acest nou studiu, acesta tineste tumorile, care sunt rezistente la medicamentele anti-cancer. Oricum, STX140 poate progresa clinic prin realizarea altor studii, astfel, va fi administrat pentru a asigura sanatatea produsului excitant", a adaugat Newman.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod