Afla daca pustiul tau sufera de miopie!

Daca pustiul tau se plange ca nu vede la tabla sau daca observi ca citeste cu cartea foarte aproape de fata si ca se incrunta sau tine ochii intredeschisi cand priveste in departare atunci cel mai probabil sufera de miopie.
"Cauza acestei variatii a privirii normale este de obicei modificarea formei globului ocular. Aceasta face ca lumina sa nu se focalizeze pe retina, ci in fata ei", spune dr. Ionut Costache. "In cele mai multe dintre cazuri miopia este mostenita, chiar daca numai unul dintre parinti sufera de miopie", adauga acesta.

Miopia incepe sa se dezvolte in copilarie sau in pragul adolescentei, intre 8 si 14 ani. Ea poate fi benigna, deci progreseaza lent pana in jurul varstei de 20-25 de ani cand devine stationara sau maligna - evolueaza toata viata si apar leziuni intraoculare.


Odata ce boala a debutat, se poate incerca corectarea vederii prin ochelari, lentile de contact sau interventie chirurgicala. Care este varianta cea mai potrivita pentru copilul tau iti poate spune numai medicul oftalmolog!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • copaci pe 30 Oct 2008, 11:20
    despre miopie

    foarte bun si interesant este articolul sunt ileana si sunt din hunedoara va rog foarte mult sami scrieti mai multe detalii despre lentile de contact cat costa si interventia chirurgicala cat costa pt ochiu drept de miopie si unde se face pentru mine va multumesc mult astept raspuns pe adresa mea copaciileana@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod