Afinele si capsunele protejeaza creierul

Extractele de afine si capsune au proprietatea de a proteja impotriva stresului oxidativ intervenit odata cu inaintarea in varsta, precum fereste si astronautii de radiatiile galactice, informeaza un nou studiu efectuat de NASA

Studiile precedente au demonstrat ca expunerea la o sursa radioactiva ataca functiile cognitive, capacitatea motorie si memoria. Actes rezultate au implicatii asupra bolilor care se manifesta prin pierderea functiilor cognitive, precum Parkinson si Alzheimer (cea mai cunoscuta forma de dementa si care afecteaza peste 13 milioane de persoane din lumea intreaga).
Experimentul a constat in expunerea catorva soareci la radiatii pentru a li se induce efecte comportamentale si neuronale, similare cu cele intervenite in procesul natural de imbatranire. Li s-a administrat suplimente pe baza de extracte de capsune si afine cu 8 saptamani inainte de expunerea la o sursa radioactiva. Rezultatele au aratat ca aceste suplimente au oferit o oarecare protectie a functiilor cerebrale. "Se pare ca antioxidantii si polifenolii prezenti in aceste fructe actioneaza in zone diferite ale creierului pentru a-si extinde efectele benefice", sustin expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod