Afectiunile parintilor care au copii cu autism

Parintii care au grija de un copil ce sufera de autism sau sindromul Down au sistemul imunitar extrem de slabit. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Birmingham, parintii acestor copii au un raspuns din ce in ce mai slab in cazul vaccinul impotriva pneumoniei.
Se pare ca vinovat de aceasta situatie este stresul care determina ca sistemul iminitar sa nu functioneze eficient, precizeaza echipa de cercetatorii in publicatia "Brain, Behavior, and Immunity".

Studii anterioare au scos la suprafata efectele negative care se abat asupra persoanelor varstnice care au grija de sotii lor, dar acum a fost identificat un efecte similar in cazul persoanelor tinere, puncteaza cercetatorii.

Astfel, a fost realizat un studiu la care au participat 60 de parintii carora le s-a facut vaccinul pneumococal - primul pas al studiului.
Trebuie mentionat ca jumatate dintre acesti parinti aveau copii care sufereau de afectiuni de dezvoltare.

In pasul doi al studiul, au fost realizate testele de sange, care au aratat ca cei care aveau grija de copii cu dizabilitati de dezvoltare aveau nivelul de anticorpi scazut, in comparatie cu parintii care nu trebuiau sa treaca prin aceste probleme.

Dupa o luna, 20% dintre parintii cu copii bolnavi prezentau un raspuns ineficient al sistemului imunitar, in comparatie cu 4% dintre parintii din cealalta grupa.
Dupa 6 luni numarul parintilor din grupul cu afectiuni ale sistemului imunitar a crescut la 48% in timp ce numarul din celalalt grup a ramas neschimbat.

Cercetatorul Stephen Gallagher sustine ca nivelul scazut de anticorpi sugereaza ca abilitatea corpului de a se lupta cu infectia este mica:" Acesta este un bun indicator al faptului ca sistemul lor imunitar nu functioneaza eficient".

Este foarte probabil ca stesul sa fie responsabil de afectiunea sistemului imunitar a adaugat acesta.
"Acesti parinti sunt uneori extrem de stresati si ce au ei nevoie este sprijinul si ajutorul apropiatilor dar si antrenament".
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 23 Iul 2008, 12:18
    Autism

    Daca se stie cauza de ce nu se fac analizele necesare si in urma rezultatului sa se faca intrerupere de sarcina daca exista riscul nasterii unui aseamenea copil? Pacat ca sunt condamnati de parinti sa traiasca asa chinuiti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod