Acupunctura, prima alegere in terapia durerilor de spate

Probabil ca suferinta cea mai frecventa pentru care oamenii apeleaza la acupunctura este durerea de spate, care poate fi localizata la nivel cervical, dorsal sau lombar. Durerile de spate au cauze diferite, dar putem spune ca spondiloza, atat de incriminata in aceste afectiuni, nu este cauza durerilor ci unul din efecte. Durerile de spate sunt de doua mari categorii: datorate unor boli interne, cum ar fi spondilita anchilozanta, maladia Schoerman etc., si cele datorate unor cauze externe organismului: traumatisme, sedentarism, pozitii si posturi incorecte sau factori de mediu (vant, frig, umiditate).
Toate aceste cauze produc la nivelul spatelui deficiente in ceea ce priveste circulatia sangelui si energiei, fie in sensul unei insuficiente, fie in sensul stagnarii acestora in zonele afectate. Din deficitul sau staza circulatiei la nivelul spatelui pot aparea si modificarile osoase cunoscute drept ,spondiloza". In acupunctura, organele principale responsabile de structurile osoase si de circulatia sangvina sunt rinichii si ficatul. Prin urmare, in terapia durerilor de spate se inteapa nu numai puncte din zonele dureroase, dar si puncte aflate la distanta care se adreseaza acestor organe.
Rezultatele acupuncturii in durerile de spate sunt foarte bune, incepand cu durerile de ceafa si terminand cu lombosciatica inflamatorie sau prin hernie de disc. De obicei se fac 10 sedinte, zilnic sau la doua zile, care asigura pacientului o perioada buna de luni sau ani, in functie de modul in care va invata sa pastreze efectele obtinute.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod