A III-a Conferinta Nationala de Scleroza Multipla

Iasul va gazdui in perioada 9-11 octombrie 2008 cea de A III-a Conferinta Nationala de Scleroza Multipla cu participare internationala.
Manifestarea va avea doua teme principale: "Sindromul clinic izolat" si "Actualitati in Terapia Sclerozei Multiple (SM)".

"Sindromul Clinic Izolat este o entitate clinica de debut a sclerozei multiple cu modificari depistabile cu ajutorul RMN si al altor investigatii. Acest Sindrom Clinic Izolat se poate transforma in SM intr-o proportie foarte mare. Dar, in unele cazuri poate ramine stationar si poate fi privit doar ca un eveniment care nu are o continuitate. Discutiile si intilnirile cu specialistii romani si straini se vor axa pe necesitatea tratarii acestui sindrom: ce medicatie trebuie utilizata si mai ales pentru cit timp pentru a evita evolutia spre o scleroza multipla.


A doua tema a conferintei se va referi la "Actualitati in Terapia SM" pentru ca la nivel mondial exista modificari de studii importante in abordarea terapeutica, in sensul unor noi scheme, al unor noi produse cu eficacitate dovedita. De exemplu, exista un produs care se poate administra perfuzabil intravenos o data pe luna la pacientii care nu raspund prea bine la tratamentul cu medicatia actuala. Si pentru ca acest medicament se apropie de lansarea oficiala in Romania, vor vorbi despre aceasta noua posibilitate terapeutica invitati din strainatate, din centre in care aceasta medicatie se utilizeaza de cel putin doi ani", a declarat prof.
dr. Cristian Dinu Popescu, seful Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare Iasi.

Un alt obiectiv al conferintei va fi si revizuirea Ghidului Stiintific de Tratament si Diagnostic al SM realizat de Societatea Romana de Neurologie (SNR), pentru a furniza specialistilor din toata tara date actualizate la zi.

"Conferinta va avea loc imediat dupa doua manifestari internationale deosebite: un Congres European si o intilnire a Asociatiilor de Scleroza Multipla din Europa si America.
Vom participa la aceste manifestari si vom cumula date pe care le vom pune la dispozitia colegilor nostri din Romania. Astfel incit sa ne putem considera a fi pregatiti la nivel mondial in tratamentul pentru aceasta afectiune. Bineinteles, intilnirea care va valorifica si experienta Romaneasca in domeniu, beneficiind de datele pe care le vor comunica colegii din celelalte centre universitare ale tarii
", a incheiat prof. dr. Cristian Dinu Popescu.

Cei care doresc sa se inscrie la conferinta pot afla mai multe informatii accesind site-ul: www.sclerozamultipla.ro si pe cel al SNR: www.neurology.ro.

Sursa: Ziarul de Iasi
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • angela pe 10 Oct 2008, 12:40
    sm

    Bine ar fi sa se gaseasca UN TRATAMENT PENTRU STOPARE ACESTEI BOLI SI DR SA NE SPRIJINE. SANATATE

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod