A fost descoperita gena care cauzeaza dislexia

Oamenii de stiinta au descoperit gena responsabila de existenta dislexiei (dificultatea de a invata a citi si a scrie). Aceasta descoperire poate insemna imbunatatirea tratamentului pentru milioane de dislexici.
Cercetarile efectuate de o echipa de specialisti de la Universitatea Oxford au aratat ca identificarea genei din timp la copii, ii poate ajuta sa faca fata acestei afectiuni. Astfel, copiii nascuti cu aceasta gena, pot fi ajutati sa invete sa citeasca si sa scrie mai usor.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 6.000 de copii britanici, cu varste cuprinse intre 7 si 9 ani si face parte dintr-un studiu mai amplu care a monitorizat 14.000 de mame si copiii acestora timp de 18 ani.

Era cunoscuta deja o mutatie care influenteaza dezvoltarea fatului.
Aceasta afecteaza cortexul cerebral, parte a creierului responsabila cu procesul de gandire.

"Descoperirea unei gene responsabile de abilitatea de a citi ne confirma faptul ca exista grade de dislexie, de la forme usoare la grave. De asemenea ne mai sugereaza si ca mai exista gene care influenteaza abilitatea de a citi," declara prof. Margaret Snowling, vicepresedintele Asociatiei Britanice pentru Dislexici.

Sursa: MailOnSunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod