8 milioane de scrisori informative despre gripa porcina vor fi trimise prin posta

Ministerul Sanatatii va demara o campanie de informare a populatiei despre conduita ce trebuie urmata pentru prevenirea imbolnavirilor, precum si in cazul aparitiei simptomelor de gripa porcina.
Pe langa posibilitatile pe care le ofera media audio-video, romanii vor primi prin posta scrisori informative despre acest nou virus gripal.

Bilantul facut de OMS arata ca in lume exista in jur de 1700 de cazuri diagnosticate cu gripa porcina, din care s-au inregistrat 30 de decese. Zonele cele mai afectate raman Mexicul, Statele Unite ale Americii si Canada, insa numeroase tari au semnalat aparitia unor simptome care ar putea confirma existenta virusului (Belgia, Chile, China, Columbia, Franta, Spania, Italia, Noua Zeelanda, Japonia, Irlanda, India, Australia, Argentina, Brazilia, Elvetia, Suedia, Peru si Venezuela).

Ministerul Sanatatii recomanda prezentarea de urgenta la un spital la sectia de boli infectioase in cazul in care ai simptome de febra, tuse seaca, secretii nazale apoase in decursul a 7 zile de la revenirea in tara dintr-o zona afectata de circulatia noului virus gripal.

Ca masuri de protectie impotriva infectiei cu noul virus trebuie sa:
  • evitam contactele cu persoane bolnave;
  • evitam aglomeratiile si multimile;
  • ne spalam cat mai des pe maini cu apa si sapun;
  • acoperim gura sau nasul cu o batista de unica folosinta cand tusim sau stranutam; dupa utilizare, arunca batista la gunoi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod