40% dintre romani sufera de dureri de spate si musculare

Potrivit unui studiu realizat de Fundatia europeana pentru imbunatatirea conditiilor de viata si munca, muncitorii din Romania si Bulgaria se confrunta mai des cu aceste probleme de sanatate decat cei din Franta sau Marea Britanie, si aproximativ 40% dintre salariatii romani sufera de dureri de spate si musculare.
De asemenea, respectivul studiu sustine ca romanii care au dureri de spate sau musculare muncesc in special in agricultura, constructii, comertul cu amanuntul, educatie, sanatate si in domeniul hotelier. Dureri de spate pot avea si cei care muncesc in frig sau in stres.

Problemele apar din cauza manipularii manuale a greutatilor, aplecarilor sau rasucirii frecvente. Aceste boli afecteaza in special spatele, gatul, umerii si membrele superioare.

Reprezentantii Inspectiei Muncii, sustin ca pentru a-si proteja angajatii impotriva acestor boli, agentii economici ar trebui sa ia o serie de masuri, cum ar fi modificarea sarcinilor de munca, evaluarea riscurilor si reabilitarii muncitorilor care sufera de afectiuni musculo-scheletice.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ignat pe 8 Dec 2007, 00:55
    Dureri musculare

    Trebuie sa protejam toate persoanele din cadrul sectoarelor cu activitate grea.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod