Oul: sursa sigura de substante hranitoare

Punand in balanta necesitatile nutritionale ale organismului si nivelul acceptabil de calorii poate reprezenta o provocare. Pentru prevenirea cancerului, adesea cerintele nutritionale sunt crescute, mentinerea unui nivel adecvat de nutrienti fiind, de asemenea, o provocare. Consumarea unei varietati de alimente bogate in substante hranitoare este un sfat potrivit tuturor.
In topul aliementelor care contin o varietate de substante nutritionale se afla ouale, de toate categoriile. Deoarece ouale au un continut echilibrat de aminoacizi (care contruiesc blocuri de proteine), acestea sunt considerate etalonul de aur dupa care toate proteine din celelalte alimente sunt masurate.


Alimentul "pachet" de proteine

Un ou de dimensiuni normale contine 6,25 g de proteine, 75 calorii si 13 vitamine si minerale esentiale. Cantitatea cea mai mare de proteina se gaseste in albus, in timp de vitaminele, mineralele, grasimile, carotenoidele (pigmentii porpocalii/rosii/galbeni) si colesterolul se gasesc in galbenus.
Cantitatea de colesterol continuta de ou ajunge la 213 de miligrame.

Nu cu mult timp in urma Asociatia Americana a Inimii a restrictionat numarul de oua pe care o persoana le poate manca, deoarece cantitatea maxima de colesterol de care are nevoie organismul este de 300 de miligrame.


Ouale "asul din maneca" al sanatatii

1. Bucura-te de gustoasele oua jumari, de omleta sau frittata (omleta italiana care contine legume si carne) in mai putin de 15 minute.
2. Amesteca ouale cu alte alimente din toate categoriile Piramidei Alimentelor pentru a pregati o masa consistenta.
3.
Combina ouale cu resturi din legume, paste sau pui pentru a pregati usor un pranz, hranitor si putin costisitor.


Pastrarea oualelor


1.
Spala-te pe maini inainte si dupa ce ai gatit cu oua crude.
2. Separa oualele crude de celelalte alimente
, mai ales de cele care nu vor fi gatite in viitorul apropiat.
3.
Pastreaza ouale in carton in zona cea mai racoroasa a frigiderului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod