3,5 milioane de pensionari vor beneficia de medicamente compensate cu 90%

Incepand cu 1 iulie, pensionarii cu venituri de pana la 700 de lei lunar vor beneficia de medicamente compensate in proportie de 90%.
“Am crescut cu 100 de lei, de la 600 la 700 lei,  plafonul veniturilor pentru care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%. Crestem astfel accesibilitatea pensionarilor cu venituri mici la medicamentele compensate. De asemenea, continuam masurile de protectie sociala pentru categoriile defavorizate pe care le-am inceput la 1 martie a.c. prin programul de compensare cu 90% a medicamentelor. Solidaritatea fata de pensionarii cu venituri mici a reprezentat o promisiune si o prioritate a Guvernului care a devenit realitate”, a declarat ministrul Sanatatii, dr.
Ion Bazac.

Numarul pensionarilor care vor beneficia de medicamente compensate cu 90% va creste cu 550 000 si va ajunge la 3, 5 milioane persoane.

Numarul pensionarilor care au accesat in primele doua luni de functionare programul de compensare cu 90% pentru pensionarii cu venituri de pana la 600 de lei a fost mai mic fata de cel prognozat. Acest fapt, impreuna cu ieftinirea pretului la medicamente si costul mediu pe reteta prescris mai mic fata de cel estimat a condus la realizarea unei economii de aproximativ 30 milioane de lei in bugetul MS.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod