3 din 4 copii fac otită în primii trei ani de viaţă

Facebook Twitter Comenteaza
3 din 4 copii fac otită în primii trei ani de viaţă

Otita medie afectează în special sugarii şi copiii mici, cu vârste între 3 luni şi 3 ani.

 

Infecţia urechii medii sau “otita medie” reprezintă una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale copilăriei. Părinţii trebuie să acorde o atenţie specială modului în care îşi îngrijesc micuţii, pentru ca aceştia să nu dezvolte infecţii ale urechii, ce pot duce, pe termen lung, chiar şi la deficit de auz.

Vaccinarea împotriva infecţiilor urechii medii este esenţială pentru diminuarea durerii şi a suferinţei la copii şi pentru a combate ameninţarea pe care o reprezintă rezistenţa la antibiotice necesare pentru tratament.

"În Romania este disponibil la ora actuală un vaccin care poate preveni până la 34% din otitele medii, indiferent de cauza acestora”, precizează Prof. Dr. Dumitru Orăşeanu, de la Spitalul de Urgenţă Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Printre simptomele otitei se numără: dureri puternice, febră, tulburări de somn şi hipoacuzie. În pofida terapiei cu antibiotice, otita medie poate evolua spre afecţiune recurentă şi persistentă, de care sufera unul din cinci copii.
Aceasta presupune de obicei vizite repetate la medic şi, uneori, intervenţii chirurgicale dificile şi anestezie.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mircea pe 8 Dec 2010, 12:09
    reclama mascata pentru un vaccin

    Solutia vaccinului pare cea mai "comoda" (desi nu acopera nici pe departe toate posibilitatile de infectie). Solutia reala este educatia corecta pentru igiena copilului mic. Implica ceva mai mult efort (educativ si practic) dar da rezultate in 99% din cazuri.

    0
    0

  • powere_of_love9 pe 3 Dec 2010, 23:20
    Va rog un raspuns

    de la ce se face OTITA? ce trebuie facut sau ce trebuie evitat sau sa ferim copii , ca sa nu faca otita?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod