10 mai - Invitatie la dermatolog

Cu ocazia "Zilei Europene de lupta impotriva melanonului", Societatea Romana de Dermatologie lanseaza o campanie nationala de depistare a cazurilor de cancer de piele, impreuna cu Mediplus, partenerul Avene Laboratoires in Romania

Pe data de 10 mai, romanii vor primii consultatii gratuite pentru posibilele afectiuni ale alunitelor din partea a peste 70 de medici dermatologi din toata tara. Alaturi de aceste consultatii, pacientii vor primi si sfaturi despre cum sa se fereasca de actiunea nociva a razelor UV.
In urma unui studiu efectuat in 2006 pe un esantion de 784 de pacienti din Romania, s-a descoperit ca 86 dintre aceste persoane sufera de diferite forme de cancer de piele. 3,06% dintre cei examinati au fost diagnosticati cu melanom si 2,29% dintre pacienti cu o alta forma de cancer cutanat. Principalul factor care contribuie la aparitia cancerului cutanat este expunerea indelungata si neprotejata la soare. Studiile efectuate arata ca mai putin de 50% dintre cei care se expun la soare frecvent isi protejeaza alunitele.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laurat pe 7 Mai 2007, 20:04
    UNDE?

    Unde va avea loc si la ce ora?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod