Nucile de săpun, alternativă pentru orice detergent din comerţ

Dacă te-ai săturat să dai o grămadă de bani pe detergenţii de rufe sau produsele de curăţat din comerţ care nu sunt decât o combinaţie nocivă de substanţe chimice, atunci alege nucile de

Dacă te-ai săturat să dai o grămadă de bani pe detergenţii de rufe sau produsele de curăţat din comerţ care nu sunt decât o combinaţie nocivă de substanţe chimice, atunci alege nucile de săpun! Sunt 100% naturale, ieftine şi eficiente!

Anul trecut eram în căutarea unui înlocuitor pentru detergentul de rufe pentru că, indiferent de marca lui,  este acelaşi lucru - chimicale şi iar chimicale. Şi, pur şi simplu nu le mai vreau în maşina de spălat şi în hainele mele. Iar de produsele anti-calcar nici nu mai pomenesc, deoarece nu cred o iotă din toată reclama care li se face.

Merg pe principiul: se strică maşina de spălat, iau alta, că la câţi bani trebuie să dai pe produsele anti-calcar mai bine îi strâng pentru următoarea maşină :D

Uite aşa am ajuns să spăl cu nuci de săpun, de care sunt foarte mulţumită, iar ca să înlocuiesc balsamul de rufe prefer să pun pe săculeţul cu nuci de săpun câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Şi de aici am început călătoria mea cu nucile de săpun, încercând să fac tot soiul de soluţii, pudră ca să le folosesc pentru curăţenie.

Ce sunt nucile de săpun?

Sunt fructele unor arbori (Sapindus Mukorossi) care cresc în India şi Nepal. Nucile de săpun sunt foarte bogate în saponină şi înlocuiesc cu succes detergenţii din comerţ.

Cum le foloseşti?

- pune săculeţul cu nuci de săpun între hainele pe care le speli sau poţi să pui 5-6 nuci de săpun într-o şosetă sau batistă legată. Poţi să speli 3 runde de haine cu aceleaşi nuci.

Dacă vrei să obţii un miros discret, pune câteva picături de ulei esenţial de lavandă/portocale/eucalipt/lămâie pe săculeţul cu nuci;
- se fierb în apă cât să le acopere până devin moi, iar soluţia rezultată se foloseşte ca detergent universal pentru orice, de la curăţarea suprafeţelor sau a vaselor, la gel de duş, săpun lichid sau şampon pentru blana câinelul tău;
- poţi să macini nucile şi să foloseşti pudra atât pentru spălatul rufelor (2-3 linguriţe), cât şi ca praf de curăţat (în amestec cu bicarbonat de sodiu) pentru orice vrei tu: aragaz, cadă, chiuvetă, faianţă, vase, toaletă.

Le găseşti în magazinele naturiste, pe nucidesapun.ro sau bionatura.ro.

Preţul unui set cu 3 săculeţi (60 de grame) este aproximativ 7,5 lei. Fiecare săculeţ îl poţi folosi pentru aproximativ 3 runde de rufe, dacă intenţionezi să le foloseşti ca înlocuitor pentru detergentul de rufe. Dacă vrei să iei o jumătate de kilogram de nuci de săpun te costă în jur de 25 lei şi poţi să-ţi faci praf de curăţat, detergent de vase şi un detergent lichid pentru curăţarea suprafeţelor. Avantajos, nu-i aşa?

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod