Găteşte vegan: Tartă cu cremă de ciocolată şi blat din ovăz şi seminţe

Demult am vrut să încerc o tartă cu ciocolată, dar într-o variantă mult mai sănătoasă decât ceea ce găsesc în comerţ. Un blat din seminţe şi ovăz, cu o cremă delicioasă de ciocolată

Demult am vrut să încerc o tartă cu ciocolată, dar într-o variantă mult mai sănătoasă decât ceea ce găsesc în comerţ. Un blat din seminţe şi ovăz, cu o cremă delicioasă de ciocolată neagră şi a ieşit tarta mult visată.

Am descoperit pe un blog din afară (Oh She Glows) pe care-l îndrăgesc foarte mult o tartă cu ciocolată care m-a determinat să o încerc imediat. Am schimbat pe alocuri ingredientele, în funcţie de ceea ce am avut prin casă şi a ieşit o tartă cu cremă de ciocolată care este de-a dreptul perfectă.

Pentru cei care preferă ciocolata cu lapte pot să o folosească în locul celei cu peste 70% cacao, eu însă am vrut să pun ciocolată neagră.

Ingrediente pentru blat:

- 3/4 cană cu seminţe de floarea-soarelui;
- 1/4 cană cu ulei de palmier;
- 6-7 curmale moi;
- puţină sare de mare;
- 1 cană cu fulgi de ovăz;
- 1/2 cană cu făină de ovăz.

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

- 340 grame de ciocolată neagră
- o cutie cu lapte de cocos, de la frigider
- miere de albine, după gust
- puţină sare de mare
- seminţele de la o păstaie de vanilie
- 3 picături de ulei esenţial de portocale cu uz intern.

Ingrediente pentru siropul de căpşuni şi banane:

- un pumn de căpşuni
- 1 banană.

Mod de preparare

1. Se unge cu ulei de palmier tava pentru tartă.
2.

Pentru a face blatul se pun în robotul de bucătărie seminţele de floarea-soarelui şi se se mixează până se mărunţesc bine. Apoi se adaugă celelalte ingrediente pe rând şi abia la final se încorporează fulgii de ovăz. Se mixează rapid pentru a-i încorpora în aluat, dar fără să-i mărunţeşti foarte mult.
3. Se pune blatul în forma pentru tartă, se apasă bine cu degetele, după care se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Se introduce la cuptor timp de 10-15 minute, până se rumeneşte, după care se lasă la răcit.
4.
Pentru a face crema se pune desface cutia cu laptele de cocos, care dacă a fost ţinut la frigider va avea grăsimea adunată deasupra. Se ia toată grăsimea şi se amestecă la foc mic într-o cratiţă cu ciocolată tăiată bucăţi. După ce s-a topit ciocolata, se ia crema de pe foc şi se adaugă celelalte ingrediente.
5. După ce s-a răcit blatul de tartă, se toarnă crema de ciocolată, se lasă la temperatura camerei până se răceşte, după care se păstrează la frigider.
6. Poţi să consumi feliile de tartă ca atare sau cu un sirop de căpşuni şi banane amestecate în blender.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod