Găteşte fără foc: Smoothie cu cătină, ghimbir şi seminţe de chia

Vrei mai multă energie, să scapi de oboseală, să dai jos câteva kilograme şi să previi apariţia ridurilor? Cătina aduce toate aceste beneficii, dar şi multe altele pentru sănătatea ta.

Vrei mai multă energie, să scapi de oboseală, să dai jos câteva kilograme şi să previi apariţia ridurilor? Cătina aduce toate aceste beneficii, dar şi multe altele pentru sănătatea ta.


Cătina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un conţinut de 10 ori mai mare decât portocalele. De asemenea, conţine o cantitate de trei ori mai mare de vitamina E decât germenii de grâu, de trei ori mai multă vitamina A decât morcovii şi de 4 ori mai multe enzime care protejează corpul de radicalii liberi, în comparaţie cu ginsengul.

Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra sănătăţii, cătina este recunoscută pentru proprietăţile ei antirid, dar şi pentru capacitatea ei de a împiedica acumularea kilogramelor în plus.

Cătina crudă poate să fie folosită ca atare sau în diverse combinaţii de smoothie, dar mai există uleiul de cătină, presat la rece, care încetineşte îmbătrânirea pielii sau capsulele gelatinoase care te scapă de constipaţie.

Ghimbirul are un rol important în acest smoothie şi am ales să-l adaug pentru că este antiinflamator, ajută la digestie, îţi dă un plus de energie şi luptă cu infecţiile respiratorii. Iar, la final am adăugat şi o lingură cu seminţe de chia pentru că au un conţinut bogat în acizi graşi omega-3 (scad colesterolul rău), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanţi şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan).

Iată cât de simplu poţi să prepari acest smoothie energizant:

- 2 pahare cu apă plată
- 1/2 cană cu cătină proaspătă
- miere de albine naturală, după gust
- 4-5 felii de ghimbir proaspăt
- 1 lingură cu seminţe de chia
- puţină sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele în blender şi se bea cu poftă.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod