Toamna si sistemul imunitar

Sanatatea noastra este afectata de catre mediul inconjurator, inclusiv de succesiunea anotimpurilor. Asadar trebuie sa ne adaptam in continuu in functie de trecerea anotimpurilor. Toamna trebuie sa acordam o grija aparte sistemului imunitar si sa evitam pe cat posibil uscaciunea sau umezeala de afara si vantul. Afla care sunt principalele modalitati de a-ti intari sistemul imunitar si implicit pentru a dobandi o sanatate de fier.
Observi tristetea frunzelor cazute? Sau suflul rece din aer?

Toamna este sezonul maturitatii si al recoltei. Aerul devine mai geros, iar frunzele isi incep "transformarea". Totul se desfasoara cu incetinitorul, iar zilele se micsoreaza. Vantul este mai mult sau mai putin racoros. Asigura-te ca ai o geaca suficient de groasa si acopera-ti gatul pentru a te feri de raceala si gripa - vantul are puterea de a infrange de multe ori sistemul imunitar.

Modul tau de a te alimenta potrivit care, implicit asigura o digestie buna, are o mare influenta asupra intaririi sistemului imunitar.


Uscaciunea este o problema frecvent intalnita in cazul unei toamne lungi si aride. Ea cauzeaza constipatia, gatul uscat, ochii uscati, parul casant si impiedica transpiratia. Iar mancarurile condimentate nu fac decta sa inrautateasca situatia. Sucul de pere este o solutie eficienta impotriva tuturor simptomelor enumerate mai sus.

Tristetea, o stare emotionala caracteristica acestui anotimp este foarte normala in aceasta perioada. De fapt, chiar si Asociatia Psihiatrilor din Statele Unite ale Americii sunt de acord ca durerea, in cazul pierderii unei persoane dragi, este normal sa se intinda pe o perioada de 6 saptamani.
O prelungire a acestei stari poate afecta intregul organism.

Dar sa nu uitam de "forma pozitiva" a tristetii - nostalgia, care se manifesta diferit la fiecare, fie ca citesti scrisori mai vechi sau rasfoiesti printre albumele de fotografii care-ti trezesc amintiri, fie iti alegi o muzica pe care o asociezi cu toamna. Nu este deloc recomandata prelungirea starii de nostalgie (doar daca nu iti place depresia si oboseala permanenta), dar o scurta "retrospectiva" este benefica pentru corp si inima.



Sfaturi pentru toamna
  • Incearca sa te culci cat mai devreme pentru a te trezi de dimineata;
  • Pastreaza-ti calmul si evita depresiile;
  • Tine-ti in frau "poftele" si incearca sa te concentrezi;
  • Respira adanc si cu calm;
  • Evita fumatul excesiv.


Consecintele neadaptarii la conditiile anotimpului

In prima faza: afectarea sistemului imunitar
In faza a doua: probleme metabolice si digestive, incluzand diareea si indigestia.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Constantina Patrascu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Minunata Toamna

    De ce suntem mai tristi toamna? Pentru ca realizam ca mai imbatranim cu o toamna. Ideal este sa imbatrananim frumos pentru ca toamnma viitoare sa avem nostalgia unei toamna minunate cu multe albume de poze vechi! Va doresc o toamna minunata !

    0
    0

  • Petre Mirela Marilena pe 19 Ian 2006, 17:48
    De ce suntem tristi toamna!

    Toamna suntem tristi din cauza anotimpului respectiv, nu degeaba spunem citeotada "arati ca o toamna". Totul pare sa intre in amorteala, se pregateste de venirea anotimpului alb, este de fapt un anotimp de pregatire pentru venirea anotimpului de frig, cind ai impresia ca ca si cerul este trist uneori plinge pentru tine. Este anotimpul nostalgiilor, al seriozitatii naturale, cind realizezi ca totul este asa cum trebuie sa fie. Natura isi urmeaza drumul numai de ea stiut. E toamna!

    0
    0

  • crystal pe 19 Ian 2006, 17:48
    si totusi ...

    si totusi ce plcacere dezvolatam uneori ca niste vesnici copii entuziasmati de frunzele cazute prin parcuri ..prin acele jocuri de culori ce te imping spre visare ...spre creatie .. toamne nu e trista ...toamna suntem noi ...ea poate deschide un dialog cu propria noastra persoana si o face mai ganditoare mai dramatica mai plina de sine .. sa ne bucuram de ea ...asa ...sunt forma noastra de expresie ..

    0
    0

  • Max pe 19 Ian 2006, 17:48
    toamna

    Toamna...se numara bobocii !

    0
    0

  • Andreea pe 19 Ian 2006, 17:48
    de ce nu?

    Ne imbracam mai gros, mancam mai mult, dormim mai mult, ne deprimam mai mult...cred.Ne cuprind nostalgiile, eu una imi fac o balanta cu ce am pierdut si ce am realizat. Dar partea buna este ca este trecatoare si are farmecul ei, avem nevoie si de toamna

    0
    0

  • alex pe 19 Ian 2006, 17:48
    toamna

    ar fi frumoasa toamna daca nu ar ploua,ploaia e deprimanta.

    0
    0

  • ramira pe 19 Ian 2006, 17:48
    tristetile toamnei

    toamna accentueaza anxietatea singuratatii!

    0
    0

  • Cristina Dicu pe 19 Ian 2006, 17:48
    ..................

    Toamna ne da ragazul ca

    0
    0

  • Cornelia Neagu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Frumusetile toamnei

    Toamna este minunata daca stii sa vezi frumusetea ruginiului din frunze, sa te bucuri de stropii de ploaie ce se preling pe ferestre in timp ce o ceasca de ceai firbinte cu lamaie te asteapta intr-o bucatarie primitoare.

    0
    0

  • AndaM pe 19 Ian 2006, 17:48
    Sistemul imunitar

    Parca subiectul era sistemul imunitar... a postat cineva ceva despre el sau numai despre nostalgie?! doooh...altii nu au timo de aberatiile voastre cah

    0
    0

  • valeria predescu pe 19 Ian 2006, 17:48
    unde e imunitatea????????????

    nu scrieti la subiect!!!!!!!!! Si la D-voastra toata lumea are impresia CA SE PRICEPE LA MEDICINA????Unde v-ati definitivat studiile in medicina??

    0
    0

  • Simona Brindusa Bacioiu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Obiectii

    Se pot scrie foarte multe despre intarirea sisitemului imunitar , dar aici nu am gasit nimic la subiectul care l-ati formulat. Totusi ne-ar interesa acest subiect , poate totusi relatati ceva concret si la obiect.

    0
    0

  • camelia pe 19 Ian 2006, 17:48
    Subiect - continut ?!

    Mi-as fi dorit un cu totul alt tip de informatii. Mult mai la obiect. Titlul art. e toamna si sistemul imunitar, nu? Nu face nimeni gripa de nostalgie si nici nu -ti trece durerea de gat daca te gandesti la primavara. As dori niste informatii mai concrete ref. la prevenirea bolilor specifice acestui sezon. E dragut art., dar asteptam cu totul altceva.

    0
    0

  • gigi pe 19 Ian 2006, 17:48
    varza

    lipsa totala continut

    0
    0

  • alinutza pe 19 Ian 2006, 17:48
    sunt nelamurita!

    un copilde 5 ani nu are sistemul imunitar dezvoltat din nastere si de aceea este predispus la anumite boli foarte usor.ce se poate face?se imbolnaveste in fiecare toamna.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod