Cum sa te lasi de fumat?

Nicotina reprezinta o adictie ce trebuie luata in serios. Daca ai incercat sa te lasi de fumat si nu ai reusit, stii cat este de greu sa te lupti cu aceasta dependenta. Numai gandul renuntarii la tigara ii determina pe multi fumatori sa devina subit morocanosi si irascibili. Se spune ca adictia nocotinei la nivel psihologic este mai greu de combatut decat dependentele date de cocaina sau de heroina. Daca te afli in postura de a vrea sa scapi de tigari o data penru totdeauna, dar nu reusesti, sunt sigura ca vei fi de acord cu ceea ce urmeaza.
Renuntarea la fumat iti este accesibila inclusiv tie. Nu uita ca in fiecare an sunt mii de fumatori care se lasa de acest viciu.

Poate ca te intrebi cum de reusesc altii, in timp ce tie ti se pare imposibil. Daca te bazezi pe faptul ca trebuie sa te simti pregatit pentru a te lasa de fumat, risti sa nu ajungi sa te lasi niciodata. Inclusiv oamenii care se simt pregatiti in momentul in care decid ca a venit timpul sa renunte la nicotina, se reintorc la fumat inainte sa treaca un an.

Statisticile sustin ca aproximativ 7% dintre cei care se lasa fara sprijin fumeaza pana la sfarsitul primului an in care renunta la fumat. Cu autoeducatie si o sursa solida de suport, rata succesului creste foarte mult.

Pentru a-ti creste dorinta si motivatia pentru a reusi, trebuie sa inveti ce implica renuntarea la tigara. Descopera ce poti face pentru a te pregati si ce anume au facut sau fac altii pentru a reusi.


Sistarea fumatului nu se intampla accidental

Se spune ca puterea este reprezentata de cunoastere si, cu siguranta, exista un mare adevar in spatele acestor cuvinte.
In privinta fumatului, cu cat inveti mai multe despre tigara, cu atat devii mai puternic. Aceasta putere te ajuta sa te autocontrolezi in momentul in care au trecut 10 zile de cand te-ai lasat de fumat si esti in stare sa faci orice pentru o tigara.


Cum sa incepi?

  • Stabileste-ti motivatiile!
  • Aduna cat mai multe informatii legate de renuntarea la fumat. Invata din experienta celor care s-au lasat!
  • Vei fi rasplatit cu o motivatie si o dorinta in calea carora nu va rezista nici un obstacol.
  • Nu mai sta pe ganduri! Cu fiecare secunda amanata, plamanii tai si intregul tau organism au de suferit!

Aminteste-ti ca poti face acest lucru foarte bine. Aceia care s-au lasat deja nu au recurs la nici un fel de scamatorie pe care tu n-o cunosti!

Uita-te peste motivele care te-ar putea determina sa te lasi de fumat

  • vei trai mai mult, iar calitatea vietii va fi sporita;
  • diminuezi riscurile dezvoltarii unei afectiuni cardiovasculare, unui cancer sau atac vascular cerebral;
  • ii vei ajuta pe cei dragi din jurul tau, prin faptul ca nu mai vei polua aerul pe care ei il respira;
  • vei avea mai multa energie si pofta de viata;
  • vei avea mai multi bani pe care ii poti cheltui intr-un mod mai util decat aruncarea lor pe tigari;


Apuca-te de scris!

Un jurnal al renuntarii la tigara este un instrument de nepretuit.
Dorinta de a te lasa poate prinde mai multa greutate si putere, in momentul in care notezi in jurnal motivele ce te-au determinat sa faci acest mare pas. Foloseste-l si pentru a-ti raspune la mai multe intrebari:

  • Daca te-ai fi lasat mai devreme de fumat, ce s-ar fi schimbat in viata ta din prezent?
  • Ce imbunatatiri si schimbari poti face?
  • Care va fi momentul de care te temi cel mai tare si cum planuiesti sa-i faci fata?
  • Ce poti face pentru a schimba mediul de la serviciu/acasa unde se fumeaza excesiv?
  • Ce-ti place la fumat?
  • Ce detesti la adictia ta?
  • Pe cine poti conta ca te va sprijini pe noua cale aleasa?
  • Care sunt beneficiile pe care le intrezaresti la orizont?


Stabileste-ti data in care te lasi de fumat

  • Fixeaza-ti data cat mai aproape. Daca intarzii cu stabilirea unei zile clare in care nu vei mai pune tigara in gura, risti sa-ti pierzi entuziasmul!
  • Alege o perioada in care poti sti ca nu vei avea de facut fata multor factori stresori!
  • Fixeaza-ti un program bine pus la punct in primele zile. Acestea sunt cele mai grele si, daca nu ai de indeplinit multe responsabilitati, ar fi bine sa-ti alegi fie cateva zile libere, fie zile mai incarcate in care sa stii ca datorita programului nu vei avea timp sa te gandesti la tigara.


In primele zile, unele persoane prefera sa fie supraincarcate si sa faca absolut in fiecare minut cate ceva. Altele prefera sa doarma. Este o decizie care apartine fiecaruia, dar fii pregatit sa faci orice ai nevoie pentru a te simti cat mai confortabil. Daca acest lucru se rezuma la "a zacea" cateva zile in pat, nu mai oscila! Simptomele adictiei, resimtite in primele zile, sunt intense, dar de scurta durata. Nu lasa procesul revenirii la o viata normala sa te sperie! Renuntatul la fumat se poate face, iar tu vei iubi persoana care vei deveni fara lanturile adictiei imprejurul tau!


Ce-ar mai fi de facut?

  • anunta-ti prietenii si familia ca intentionezi sa te lasi de fumat si roaga-i sa te ajute;
  • scrie o lista cu motivele care te-au determinat sa ajungi la aceasta decizie; oricand te simti tentat sa-ti aprinzi o tigara, cauta lista si citeste-o cu mare atentie;
  • arunca toate tigarile, brichetele si scrumierele din casa si din masina; daca partenerul tau fumeaza roaga-l sa-si aprinda tigara departe de casa, de masina si de tine;
  • pentru a nu te ingrasa, mananca fructe, legume si cereale integrale; nu uita nici de sport;
  • organismul tau va absorbi mai multa cafeina decat de obicei in primele saptamani in care te lasi; este bine sa renunti la cafea in prima luna sau procedeaza astfel incat sa previi anxietatea si lipsa somnului - stari generate de o mare cantitate de cafeina;
  • recompenseaza-te cu banii pe care ii economisesti; orice efort merita rasplatit;
  • daca fumezi o tigara pentru ca nu mai rezisti nu inseamna ca nu te poti lasa in continuare; ai pierdut o batalie, nu intreg razboiul.

 

Comentariile 51-100 din 293

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nel pe 26 Iun 2009, 17:19
    lasa-te!

    nu mai styu ce sa fac, cum sa ma las !! dar asta e doar in mintea unui fumator care se gandeste la renuntarea viciului!! asa ca nu mai zice nu pot caci .... e greu ... dar... POTI!

    1
    0

  • florin pe 26 Iun 2009, 14:42
    porostiea costa

    numai un om cu anbitie poate sa se lase de tutun si acel om care nu are ambitie nu se numeste OM......id meu este vysul_meu_tu_esty@yahoo.com

    1
    0

  • fumatul interzis!!!:(( pe 25 Iun 2009, 15:08
    imi pare rau ca mam apucat de fumat

    nu stiu ce sa spun eu fumez in ultima vreme 2 tigarii pe zii dar nu stiu mi se pare greu sa le spun parintiilor ca vreau sa ma las de fumat ptr ca am doar 14 ani

    1
    2

  • Alexandru pe 20 Iun 2009, 23:59
    imi pare rau ca am inceput sa fumez cum sa las?

    ajutatsima kum sa las fumatul?

    0
    2

  • crissy` pe 13 Iun 2009, 13:18
    e tru` !

    parerea mea este ca tot ce scrie in acest articol este foarte adevarat si sunt de acord cu el ! oricine se poate lasa de fumat dk are vointa sh dak shtie ca are pe cine sa se bazeze...ca are cine sa il sprijine...o sa incerc si eu...sunt foarte incapatzanata sh shtiu ca o sa reushesc !

    0
    1

  • mihaela pe 9 Iun 2009, 21:59

    e super si cred ca este foarte adevarat

    0
    1

  • adi pe 6 Iun 2009, 23:36
    cum am reusit

    am 49 si fumez de la 16 ani ,m-am lasat de doua ori in timpul celor doua sarcini , fara nici cel mai mic efort , pur si simplu pt ca am crezut ca trebuie sa ii dau copilului sansa sa aleaga singur ce doreste . De fiecare data m-a reapucat din pura si MARE PROSTIE!!m-am mai lasat de cateva ori , desi , retineti , fumam can 2 pachete pe zi . Apoi , nu demult , intr-o seara , am vorbit cu un prieten care e f credincios , despre parintele Arsenie Boca . Sunt ortodoxa dar strict daca e vreo ocazie gen nunta sau botez , calc pe la biserica . Ei , acest prieten mi-a povestit despre faptul ca parintele , desi decedat , are puterea de a infaptui minuni daca te rogi lui . Desi mi se parea deadreptul ridicol , in seara aceea , cu cuvinte normale , ca intr-o conversatie cu un om viu , am vorbit parintelui despre dorinta mea de a ma lasa . M-am culcat dar sincer , nu mi-am pus nici o speranta in ceea ce facusem . Poate influentata de vorbirea mea , poate , nu stiu , un mister mi s-a intamplat , am visat ca parintele mi-a spus atat : spune TATAL NOSTRU . M-am trezit si am realizat , de cate ori imi doream o tigara , sa spun rugaciunea . Va jur ca a functionat si e prima oara cand nu am avut sevraj , cand nu am mancat bomboane , seimnte , nu am cautat sa fac ceva cu mainile . E prima oara in care am realizat ca degeaba vreau sa ma las si degeaba ma las , daca nu sunt si tare pe pozitie . Adica sa-l las pe aghiuta sa se tavaleasca de ras in fotoliul lui in iad si sa se uite la mine cum incep ceva si nu am puterea sa ma declar vindecata??NICIODATA nu se va mai intampla , niciodata nu voi mai relua acest stupid obicei . Nu stiu cui sa multumesc mai mult , prietenului , parintelui sau Tatalui nostru??Si mai pot spune ceva : am doi baieti de 28 si 21 de ani dar nici unul nu fumeaza , nu pt ca i-as fi oprit , gasesc gestul caraghios si total nefolositor , o ardere de bani :-))Iar acum , spera amandoi ca in sfarsit am renuntat la acest obicei puturos si totodata m-au felicitat ca am invatat sa citesc:-))acesta e mesajul lor daca cineva ii intreaba cum de ei nu fumeaza??pentru ca au invatat sa citeasca:-)(referitor la mesajele de pe pachetele de tigari) Succes celor ce vor incerca si celor ce nu vor incerca , nu invidiez pe nimeni si nici nu sfatuiesc , fiecare va alege cand va veni timpul , daca acel timp va veni . \Bafta tuturor

    2
    1

  • Andrei pe 6 Iun 2009, 01:31
    Tigara electronica

    Tigarile electronice cela mai de calitate pe care le-am incercat sunt de la www.intellicig.ro

    2
    0

  • daniela pe 1 Iun 2009, 22:58
    vreau sa ma las de fumat

    am 20 de ani si fumez de 5 ani.am mai incercat o data sa ma las si am rezistat 4 luni.usor am inceput sa le i au iar.sper ca de data asta sa fie definitiv.pentru incurajari,sfaturi,asta e adresa mea:dani3la_07@yahoo.com

    0
    0

  • mary pe 1 Iun 2009, 21:23
    tata

    tatal meu fumeaza eu am 9 ani si nu suport fumul de tigara

    4
    0

  • anonim pe 1 Iun 2009, 20:22
    aninim

    fumez de 15 ani si nu am reusit sa ma las de fumat mai mult de o luna cum pot sa renunt la acest viciu va rog ajutatima

    0
    0

  • gabriel pe 1 Iun 2009, 00:42
    help

    eu am 17 si fumez de 7 ani sh am citit mai sus despre cum pot sa ma las de fumat....dar sincer sa va zic nu am reusit. Si au fost multe persoane langa mine cand au auzit ca vreau sa fac accest pas si mau ajutat cum au putut dar tot nu am reusit.....as vrea mai multe sfaturi daca se poate....va las adresa mea de mail poate puteti sa ma ajutati : adytza_ammo@yahoo.com

    0
    0

  • Marinel pe 30 Mai 2009, 03:27
    In sfarsit nefumator

    Recomand tuturor fumatorilor sa citeasca cartea 'In sfarsit nefumator' de allen carr.

    1
    1

  • mauro pe 25 Mai 2009, 23:50
    ajutor

    am doar 14 ani ....mama apucat de tigari acm 2 ani .ptobabil plamani mei sun deja coptzi...vreu sa ma las de tigari ..va rog datzimi un sfat ...pe mailu meu mauritziu_94@yahoo.com

    0
    1

  • steluta pe 15 Mai 2009, 12:42
    vreau sa fiu ajutata

    vreau sa ma las de fumat dar nu pot nu am o viata buna de familie si probali gasesc alinarea antro tigara stiu cami face rau dar nu pot sa ma las cum sa fac,

    0
    0

  • roxana pe 12 Mai 2009, 15:46
    CUM?

    de fiecare data cand vreu sa ma las intervine ceva...un factor stresant...sau poate ca creierul meu gaseste orice fel de scuza ca sa mai aprind o tigara... oricat va fi de greu trebuie sa mai incerc...chiar daca sunt inconjurata numai de fumatori ma gandesc ca pot sa reusesc daca imi impun poate vor incerca sa faca si ei la fel...poate printr-o abtinere se vor abtine si altii macar asa de complezenta.poate tocmai exemplul meu va mobiliza lumea din jur si atunci imi va fi mai usor sa nu ma mai gandesc la tigara. DA AZI VOI INCERCA INCEPAND CU ACEST MOMENT

    0
    0

  • Dany pe 29 Apr 2009, 06:59
    Fii PUTERNIC!!!

    1.Du-te la sala(CONTEAZA FOARTE MULT) 2.Scrie-ti un program si incearca sal respecti cat mai mult posibil 3.Gaseste-ti mereu o activitate 4.Incearca sa nu stai langa fumatori...si chiar dak nu ai incotro GANDESTE-TE ca tu nu esti un fumator GANDESTE-TE ca esti cineva mai presus decat ei CA AI REALIZAT un lucru f. imp. SA TE LASI DE FUMAT. 5.VEI FI MAI DESCHIS oricine...si nu regreta nimic din ce ai spus sau din ce ai facut....FII cat mai INDIFERENT!!!...altfel...vei mai aprinde o tigare... 6.LASA LUMEA SA SPUNA CE VREA...si vei vedea ca dupa un timp...VOR VISA LA TINE... 7.DAK devii f.nervos ,irascibil sau plin de energie...plimba-te chiar si singur dak nu ai cu cine...scapa de lumea in care traiesti. 8.FII ATENT CU VIATA TA 9.GANDESTE LA "TOATA LUMEA AR VREA SA FIE UN PIC MAI SUS , INSA PUTINI AJUNG UNDE SI-AU PROPUS..P.S(cine stie cunoaste) 10.SUCCES....eu asa m-am lasat

    0
    0

  • Buna pe 25 Apr 2009, 19:21

    Buna ziua! Am 22 de ani fumez de 8 ani .....De 2 ani de zile fumez aprox 30 de tigari/zi. Azi nu am fumat deloc si chiar mi as dori din tot sufletul sa pot scapa de acest viciu. Am mai avut o incercare insa ... dupa o luna de zile m am reapucat de fumat . .... Am si ceva probleme .. respir foarte foarte greu atunci cand fac sport si tusesc , iar undeori imi este imposibil sa duc progr de exercitii pana la sfarsit ! ... O zi buna va doresc !

    0
    0

  • boby pe 25 Apr 2009, 13:28
    tigari

    e important si stresul la care esti supus. nu merge ca te poti lasa de fumat daca esti stresat. iti trebuie ajutor de peste tot, si in primul rand multa vointa

    0
    0

  • marinela pe 25 Apr 2009, 13:05
    vreau sa ma las de fumat

    salll am 18 ani si fumez din clasa a6 adik de la aproape 13 anisori in care organismul meu nici nu se dezvoltase normal.nu am avut nimik ku sanatatea da in schimb ku SOMNUL DAAAA.incepusem sa dorm kate 20 de ore niciodata nu eram odihnita.1 pachet p zi kam rar imi ajungea.akm am orgoliul sa nu mai pun tigara niciodata in gura.

    0
    0

  • Misha pe 22 Apr 2009, 20:10
    Buna tuturor

    Buna ..am 25 de ani si fumez de aprox 10 ani.Din acesti 10 ani,doar 5 am fumat un paket la zi..inainte fumam mai rar,nu simteam nevoia.De 3 zile nu am mai fumat,ciudat pt ca in mare parte am facut cam ce scrie mai sus fara sa stiu.Ma simt mai bine,mai ales cand ma gandesc cat s-a scumpit un pachet de tigari.Cand m-am apucat de fumat,era doar 30 de mii de lei.Isi permitea oricine,dar inainte de toate mai ales de bani,ma gandesc la sanatate!

    0
    0

  • sico pe 11 Apr 2009, 01:21
    nu stiu ce sa mai fac..

    Sall am 18 ani fumez de la 6 ani si vreau sa ma las am probleme se pare cu plomani si cu inima respir greu ce sa fac pana nu e tarziu......daca e vreo parere sau ceva zicetimi ajutatima sunt prea tanar sa mor asa.....

    0
    0

  • funkyou pe 8 Apr 2009, 14:37
    nu pot

    eu fumez de 4 ani si dak nu fumez o ora intru in panica,devin prea energic si o iau razna...daca nu am tigari caut in toata casa tigari(uneori de 7-8 ori)simt ca inebunesc...vreau sa ma las dar imi este teama ca o sa o iau razna si o sa devin nervos(cand nu fumez devin violent si irascibil)

    0
    0

  • Anonim pe 3 Apr 2009, 18:33
    e foarte greu

    Pai...eu am 14 ani si fumez de jumatate de an...acum 3 saptamani am jurat ca nu mai fumez dar si acum simt o nevoie sa duc o tigara la gura...ce sa mai fac?nu mai stiu nimic care sa mearga...

    0
    0

  • cori pe 3 Apr 2009, 09:38
    si eu pot ....

    buna ! sunteti foarte tari ! tineti-o tot asa. pupici si multe succese

    0
    0

  • corina hd pe 3 Apr 2009, 08:42
    si eu am reusit dar

    si eu am reusit sa ma las de fumat ,dar am recidivat . Acum mi-am promis ca oricat de mare ar fi dorinta de a mai fuma nu voi mai cadea din nou in ghearele oribilului viciu .

    0
    0

  • tirian catalin GL pe 31 Mar 2009, 21:15
    fi-ti puternici si luptati

    FELICITARI pt acest articol,am 23 de ani si fumez de la virsta de 14 ani,deci.....10 ani de otrava.am incercat mai multe metode de a ma lasa de acest viciu 'zis'pastile,plasturi,siiiiiiiiiiii=nici un rezultat.aceiasi dorinta am_SA FUMEZ_.acum incerc sa le raresc si dupa cred ca cu putin sprijin moral cu exceptia acestui ARTICOL si a altor prieteni si familia sa reusesc sa trec peste aceasta etapa,apoi sa zic...NO SMOKING FOREVER.merci acelori oameni care creaza aceste pagini...MCM

    0
    0

  • cosmin pe 17 Mar 2009, 18:34
    cum sa te lasi de fumat

    am incercat dar nu pot,voi incerca si aceasta varianta

    0
    0

  • Bogdan pe 17 Mar 2009, 14:23

    am sa incerc...sper sa reusesc:)

    0
    0

  • lady m pe 15 Mar 2009, 19:33
    fumatul

    Cred ca este o dovada de vointa si nmic mai mult.

    0
    0

  • popescu valeriu pe 6 Mar 2009, 20:50
    e foarte greu dar nu imposibil

    am 68 zile de cand am renuntat la fumat cum sa fac sa renunt definitiv?

    0
    0

  • andrei pe 3 Mar 2009, 18:34

    Multumesc din tot sufletul persoanelor care au creat acest site. Datorita lor am 8 luni de cand nu fumez...la inceput credeam ca este imposibil acest pas...in schimb nu...NU NU NU!!!....nu e deloc usor dar o data facut acest pas nu exista regrete....povestea mea ar fi...ca am inceput sa fumez la 10 ani si akum am 19...la 17 ani am venit in italia si muncesc ca ajutor in bucataria unui restaurant(ajutor bucatar)dat ca eram minor castigam mult mai putin decat ceilalti 150e|sapt. vazand ca plamanii mei cereau din ce in ce mai multa nicotina,ajunsesem sa fumez "malboro rosu" 4.40£...sfarsit de luna 132£pe luna...bani cu care puteam face multe alte chestii...pe langa bani....akum sunt mult mai rapid nu mai obosesc daca urc 5 scari...si multe alte.....bv. bv. bv. creeatorilor acestui site...va multumesc!

    0
    0

  • kizilkar alina pe 3 Mar 2009, 09:04
    vreau sa ma las de fumat

    de mult doresc sa ma las de fumat ,dar nu cred ca e imposibil.Daca vrei cu adevarat cred ca poti.e ok cand zici ca tutunul nu i-ti aduce nimic bun si ca dala te-ai lasa de acest viciu ai putea face o gramada de lucruri in primul rand cu banii pe care ii irosesti cumparand tigari,sa nu mai zic de sanatate.le urez tuturor care vor sa se lase de fumaat sa aiba o vointaa de fier ,si sa stie ca noi controlam situatia nu ele pe noi SUCCES

    0
    0

  • fisan adrian pe 1 Mar 2009, 12:19
    e foarte greu dar vreau

    incepand de azi vreau sa ma las de fumat dar mie grau cum pot sa fac sa imi fcie mai usoe .palstrui anti fumat sant buni?

    0
    0

  • Sescu Mihai pe 26 Feb 2009, 19:45
    Nu reusesc :((

    E foarte bun ce ati scris.Am 4 ani de cand fumez si cand nu fumez cateva ore sau cel mult 2 zile simt ca innebunesc,am o stare de nervozitate si nu ma pot controla.Ajutati-ma va rog

    0
    0

  • Constantin Avrigeanu pe 20 Feb 2009, 11:44
    Am reusit.

    Am un an de cand nu am mai pus o tigara in gura, dupa mai mult de 30 de ani de fumat. Fumam 30 - 40 de tigari pe zi. Tot ce trebuie sa faci este sa te hotarasti sa nu mai fumezi si sa ai vointa. Reducerea numarului de tigari fumate pe zi nu vor duce niciodata la renuntarea totala la fumat. E bine sa se renunte si la cafea si alcool, care de regula acompaniaza fumatul. E mult mai bun un ceai,un pahar de vin natural la masa.

    0
    0

  • Dan pe 20 Feb 2009, 11:43
    Nicorette?

    Ce-i drept am nevoie de 3 zile in care sa rezist fara nicotina, apoi starile de nervozitate vor disparea. Am stat o perioada fara sa fumez dar intr-o zi mi-am spus sa incerc o tigare sa vad cum mai e.. si asa m-am apucat iar. Am 20 de ani si fumez de jumatate de viata, ceea ce nu e deloc bine. Am gasit prin casa un plasture Nicorette. L-am lipit pe mine si am plecat la serviciu fara sa imi iau si tigarile. Intradevar, starile de nervozitate lipseau si stiu ca m-am simtit foarte bine in acea zi, insa nu am folosit plasturele pentru a ma lasa ci pentru a ii testa calitatea. Vreau sa renunt la acest viciu mizer. Articolul dumneavoastra m-a pus iar pe ganduri.. Aseara am vazut un documentar in care spunea ca tigarea aduce relaxare, limpezirea gandirii, calmare.. dar acestea sunt simtite de nefumatori tot timpul pe cand noi simtim starile astea doar atunci cand fumam o tigare.

    0
    0

  • Delia pe 20 Feb 2009, 11:23
    nu mai vreau tigari

    sunt fumatoare de 4 ani,am inceput sa fumez dintr-o prostie(anturajul)la inceput imi ziceam(pot sa ma las cand vreau)am devenit dependenta de tigari,fumam un pachet pe zi. In urma cu 2 sapatamani mi-am propus sa ma las de fumat,dar trisez in fiecare zi cu cate o tigara ,vreau sa renunt si la aceea tigara,pentru a ma declara drept NEFUMATOARE

    0
    0

  • alina pe 18 Feb 2009, 20:18

    si sotul meu a incercat acei plasturi , dar nu au dat randament

    0
    0

  • carmen pe 18 Feb 2009, 11:19
    m-am lasat de fumat

    m-am lasat de fumat dupa 32 de ani cam 40 tigari pe zi .niciodat nu mi-am inchipuit ca voi putea reusi .am luat med CHAMPIX.ESTE EXTRAORDINAR SI AM REUSIT F USOR SI FARA SA MA INGRAS.INCEARCA CHAMPIX SI TE ASIGUR CA NU-TI TREBUIE TIGARA ELECTRONICA. BAFTA

    0
    0

  • Doru pe 10 Feb 2009, 16:47
    tigara electronica

    A incercat cineva cu tigara electronica? Eu as cumpara una, insa as vrea sa stiu parerile celor care au mai incercat. Am gasit pe http://www.etigari.ro tigari electronice spun ei foarte bune, desi sunt putin scumpe. Alte pareri?

    0
    0

  • Cristy pe 10 Feb 2009, 00:08
    incearca cu adevarat , vei reusi !

    De cand incepusem sa fumez acu' 4 ani , tot ziceam : " e o chestie care daca vreau imediat o si las " . asa am zis pana au trecut 3 ani jumate, ajunsesem sa fiu dependent de ele. am reusit in final !!! fara tratamente sau alte chestii ... Autosugestie , si trebuie sa iti doresti asta , nu sa zici ca nu mai fumezi si peste 3 ore , iti arde gatul dupa o tigara :D si o iei de la capat . Se poate !!! bafta tuturor celora care vor sa se lase

    0
    0

  • albertina pe 1 Feb 2009, 19:53
    daca vrei poti!

    Ce usor e sa spui daca vrei poti! Dar intr-adevar acest lucru este adevarat, am fumat timp de 12 ani de la virsta de 16 ani si cu multa ambitie am reusit sa trec peste ce a fost mai greu si am aproape 7 luni de cind nu mai fumez, sincera sa fiu nu-mi vine sa cred ca am reusit, dar cred din inima ca nu voi mai fuma niciodata, bafta la toti cei care vor sa se lase!

    0
    0

  • laura pe 1 Feb 2009, 19:48
    am reusit

    Am reusit, am 7 luni de cind nu mai fumez si ma simt foarte bine, dar trebuie sa recunosc ca inca mai am pofta de cite o tigara, e greu dar ma abtin, ce a fost mai greu a trecut.

    0
    0

  • Bubu pe 23 Ian 2009, 13:49
    Cum sa te lasi de fumat

    Intr-adevar ii foarte greu sa te lasi de fumat, primele zile (mai exact 3) is cele mai grele, eu am reusit relativ simplu sa fac asta. Eram in Anglia si stateam in casa cu vreo 4 prieteni si am pus pariu cu ei pe 1000 de lire ca ma las (eram fumator de 10 ani, 1pachet juma' pe zi) nimeni nu m-a crezut, doar vointa aia sa le iau banii m-au determinat sa ma las :) Recunosc ca in priele zile eram foarte irascibil si tot la 2 ore cu capu' in frigider dupa mancare. Mi-am facut un abonament la sala si am rezolvat si problema ingrasarii. Acuma( dupa 1 luna) ma simt foarte bine, ma trezesc foarte odihnit si increzator plus ca is un pic mai bogat:) toata smecheria ii sa ai un motiv si vei reusi. Succes!

    0
    0

  • Adi pe 17 Ian 2009, 13:55
    Tot ce-ti trebuie pentru a te lasa de fumat

    Tot ceea ce-ti trebuie este o vointa de fier... Daca vrei cu adevarat sa te lasi de fumat, nu trebuie decat sa-ti implementezi acest lucru in cap shi scapi de orice grija ! Cand vezi o tigare, gandeshte-te ca te omoara, nimic mai mult... Am 3 zile de cand nu am pus tigarea in gura...am avut destule tentatii, multe dintre ele le shtiti absolut toti fumatorii... Dimineatza spre exemplu te roade cel mai tare sa-ti aprinzi o tigare, va sfatuiesc sa va luati ochii de la ele shi pur shi simplu va duceti sa mancati ceva dulce, e destul shi o bomboana... Sunt 100% sigur ca nu voi mai fuma, oricat de mare ar fi tentatia...

    0
    0

  • olty pe 12 Ian 2009, 00:55
    ne trebuie motivatie

    E un articol foarte bun insa in el se omite ceva. Noi fumatorii inraiti nu gandim: ba vreau sa ma las, dar nu azi, ci maine, noi ar trebuii sa ne gandim mai intai de ce ne-am apucat de acest lucru cu ce ma ajuta acest lucru? Eu sunt un fumator inrait, fumez un pachet si ceva pe zi sunt la liceu clasa a 10 si m-am apucat din prostie ca sa fiu ca ceilalti. Din cauza mea s-au apucat alti 4 colegi. Acum nu mai suport sa fumez, incerc sa le raresc. Pe zi ce trece ma gandesc ca din cauza lor o fata ma poate respinge. Fiecare dintre noi trebuie sa aiba o motivatie puternica. Eu am reusit timp de 1 zi sa nu mai pun tigara in gura asta pt k am avut tot timpul ocupat insa recunosc ca a doua zi am fumat 2 pachete. Sunt zile cand nu ma apuc sa fumez, ci numai cand ajung la scoala si ii vad pe cei din jurul meu atunci imi aprind si eu una. Singura noastra sansa de a ne lasa de fumat este: 1: sa avem vointza si motivatie, 2: sa stam intr-un mediu in care nu se fumeaza si 3: sa inlocuim acest viciu cu ceva mai benefic. Inainte faceam fotbal. Acum 4 ani ma jur ca nu suportam nici macar mirosul de tigara. Avem o viatza prea scurta sa ne-o scurtam si mai mult cu acest viciu, parerea mea.

    0
    0

  • olivia pe 11 Ian 2009, 17:58
    nu ma pot lasa! :|

    Vreau sa ma las de fumat, insa in fiecare dimineata cand ma trezesc imi este gandul numai la tigara si cand merg la scoala, iar daca nu fumez deloc in ziua aceea ma simt neputincioasa, agitata si simt nevoia disperata de a fuma o tigara. Fumez de 4 ani si am incercat de nenumarate randuri sa ma las si asta doar prin vointa fara alte moduri si nu reusesc. Cred ca ar trebui sa ne lasam de fumat ptr sanatatea noastra si ptr a nu mai cheltui in fiecare zi bani!

    0
    0

  • acna pe 11 Ian 2009, 16:53
    tutun

    Vreau sa ma las de fumat, insa in fiecare dimineata cand ma trezesc imi este gandul numai la tigara si cand merg la scoala, iar daca nu fumez deloc in ziua aceea ma simt neputincioasa, agitata si simt nevoia disperata de a fuma o tigara Fumez de 4 ani si am incercat de nenumarate randuri sa ma las si asta doar prin vointa fara alte moduri si nu reusesc. Cred ca ar trebui sa ne lasam de fumat ptr sanatatea noastra si ptr a nu mai cheltui in fiecare zi bani!

    0
    0

  • dana pe 6 Ian 2009, 15:21
    vreau sa ma las de fumat

    de cateva zile imi propun ca ma las de fumat... motivul: vreau sa fac un copil. Am inceput sa raresc tigarile, sa nu mai fumez un pachet pe zi ci 10 tigari pe zi. Incerc sa-mi obisnuiesc mintea ca ma las de fumat... mai am 8 tigari in pachet... stiu sigur ca azi le voi fuma, insa vreau sa fie ultimele tigari... vreau ca dupa aceste tigari sa ma pot abtine, sa nu mai cumpar, sa nu mai fumez, sa pot sa respir sanatos fara vicii. Nu sunt fumatoare de mult timp, doar de 2 ani, a inceput totul preintr-o joaca in ultimul an de liceu, iar acuma a devenit ceva dependent... insa imi doresc sa fac un copil cu sotul meu si vreau ca acest copil sa fie sanatos, asta e singura mea motivatie si sper sa reusesc... defapt: VOI REUSI! Trebuie sa pot! Articolul este foarte bun, sper sa il citeasca toti cei care isi doresc sa se lase de fumat !

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod