Cum sa te lasi de fumat?

Nicotina reprezinta o adictie ce trebuie luata in serios. Daca ai incercat sa te lasi de fumat si nu ai reusit, stii cat este de greu sa te lupti cu aceasta dependenta. Numai gandul renuntarii la tigara ii determina pe multi fumatori sa devina subit morocanosi si irascibili. Se spune ca adictia nocotinei la nivel psihologic este mai greu de combatut decat dependentele date de cocaina sau de heroina. Daca te afli in postura de a vrea sa scapi de tigari o data penru totdeauna, dar nu reusesti, sunt sigura ca vei fi de acord cu ceea ce urmeaza.
Renuntarea la fumat iti este accesibila inclusiv tie. Nu uita ca in fiecare an sunt mii de fumatori care se lasa de acest viciu.

Poate ca te intrebi cum de reusesc altii, in timp ce tie ti se pare imposibil. Daca te bazezi pe faptul ca trebuie sa te simti pregatit pentru a te lasa de fumat, risti sa nu ajungi sa te lasi niciodata. Inclusiv oamenii care se simt pregatiti in momentul in care decid ca a venit timpul sa renunte la nicotina, se reintorc la fumat inainte sa treaca un an.

Statisticile sustin ca aproximativ 7% dintre cei care se lasa fara sprijin fumeaza pana la sfarsitul primului an in care renunta la fumat. Cu autoeducatie si o sursa solida de suport, rata succesului creste foarte mult.

Pentru a-ti creste dorinta si motivatia pentru a reusi, trebuie sa inveti ce implica renuntarea la tigara. Descopera ce poti face pentru a te pregati si ce anume au facut sau fac altii pentru a reusi.


Sistarea fumatului nu se intampla accidental

Se spune ca puterea este reprezentata de cunoastere si, cu siguranta, exista un mare adevar in spatele acestor cuvinte.
In privinta fumatului, cu cat inveti mai multe despre tigara, cu atat devii mai puternic. Aceasta putere te ajuta sa te autocontrolezi in momentul in care au trecut 10 zile de cand te-ai lasat de fumat si esti in stare sa faci orice pentru o tigara.


Cum sa incepi?

  • Stabileste-ti motivatiile!
  • Aduna cat mai multe informatii legate de renuntarea la fumat. Invata din experienta celor care s-au lasat!
  • Vei fi rasplatit cu o motivatie si o dorinta in calea carora nu va rezista nici un obstacol.
  • Nu mai sta pe ganduri! Cu fiecare secunda amanata, plamanii tai si intregul tau organism au de suferit!

Aminteste-ti ca poti face acest lucru foarte bine. Aceia care s-au lasat deja nu au recurs la nici un fel de scamatorie pe care tu n-o cunosti!

Uita-te peste motivele care te-ar putea determina sa te lasi de fumat

  • vei trai mai mult, iar calitatea vietii va fi sporita;
  • diminuezi riscurile dezvoltarii unei afectiuni cardiovasculare, unui cancer sau atac vascular cerebral;
  • ii vei ajuta pe cei dragi din jurul tau, prin faptul ca nu mai vei polua aerul pe care ei il respira;
  • vei avea mai multa energie si pofta de viata;
  • vei avea mai multi bani pe care ii poti cheltui intr-un mod mai util decat aruncarea lor pe tigari;


Apuca-te de scris!

Un jurnal al renuntarii la tigara este un instrument de nepretuit.
Dorinta de a te lasa poate prinde mai multa greutate si putere, in momentul in care notezi in jurnal motivele ce te-au determinat sa faci acest mare pas. Foloseste-l si pentru a-ti raspune la mai multe intrebari:

  • Daca te-ai fi lasat mai devreme de fumat, ce s-ar fi schimbat in viata ta din prezent?
  • Ce imbunatatiri si schimbari poti face?
  • Care va fi momentul de care te temi cel mai tare si cum planuiesti sa-i faci fata?
  • Ce poti face pentru a schimba mediul de la serviciu/acasa unde se fumeaza excesiv?
  • Ce-ti place la fumat?
  • Ce detesti la adictia ta?
  • Pe cine poti conta ca te va sprijini pe noua cale aleasa?
  • Care sunt beneficiile pe care le intrezaresti la orizont?


Stabileste-ti data in care te lasi de fumat

  • Fixeaza-ti data cat mai aproape. Daca intarzii cu stabilirea unei zile clare in care nu vei mai pune tigara in gura, risti sa-ti pierzi entuziasmul!
  • Alege o perioada in care poti sti ca nu vei avea de facut fata multor factori stresori!
  • Fixeaza-ti un program bine pus la punct in primele zile. Acestea sunt cele mai grele si, daca nu ai de indeplinit multe responsabilitati, ar fi bine sa-ti alegi fie cateva zile libere, fie zile mai incarcate in care sa stii ca datorita programului nu vei avea timp sa te gandesti la tigara.


In primele zile, unele persoane prefera sa fie supraincarcate si sa faca absolut in fiecare minut cate ceva. Altele prefera sa doarma. Este o decizie care apartine fiecaruia, dar fii pregatit sa faci orice ai nevoie pentru a te simti cat mai confortabil. Daca acest lucru se rezuma la "a zacea" cateva zile in pat, nu mai oscila! Simptomele adictiei, resimtite in primele zile, sunt intense, dar de scurta durata. Nu lasa procesul revenirii la o viata normala sa te sperie! Renuntatul la fumat se poate face, iar tu vei iubi persoana care vei deveni fara lanturile adictiei imprejurul tau!


Ce-ar mai fi de facut?

  • anunta-ti prietenii si familia ca intentionezi sa te lasi de fumat si roaga-i sa te ajute;
  • scrie o lista cu motivele care te-au determinat sa ajungi la aceasta decizie; oricand te simti tentat sa-ti aprinzi o tigara, cauta lista si citeste-o cu mare atentie;
  • arunca toate tigarile, brichetele si scrumierele din casa si din masina; daca partenerul tau fumeaza roaga-l sa-si aprinda tigara departe de casa, de masina si de tine;
  • pentru a nu te ingrasa, mananca fructe, legume si cereale integrale; nu uita nici de sport;
  • organismul tau va absorbi mai multa cafeina decat de obicei in primele saptamani in care te lasi; este bine sa renunti la cafea in prima luna sau procedeaza astfel incat sa previi anxietatea si lipsa somnului - stari generate de o mare cantitate de cafeina;
  • recompenseaza-te cu banii pe care ii economisesti; orice efort merita rasplatit;
  • daca fumezi o tigara pentru ca nu mai rezisti nu inseamna ca nu te poti lasa in continuare; ai pierdut o batalie, nu intreg razboiul.

 

Comentariile 101-150 din 293

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • olaru ionut alexandru pe 5 Ian 2009, 16:57
    Zi nu tutun

    Incercarea de a te lasa de fumat este o chestie psihologica, cred ca daca te apuci sa faci un sport in tinpul liber te va ajuta foarte mult la inceput, vei face o pasiune din asta, vei cunoaste multi nefumatori, te vei integra in anturajul lor iar tot odata vei fi mult mai preocupat de sanatatea ta si de felul in care arati, vei scapa de mirosul urat de tutun care pana acum te urmarea ori unde erai, la un moment dat te vei trezi ca ai mai multi bani in buzunar, vei constata ca defapt esti alt om ca viata ta merita o sansa, tot ce trebuie sa faci este doar sa te consideri un pic nebun si nu ezita sa arunci tigarile pe care le ai in buzunar din clipa aia toti prieteni trebuie sa stie ca tu nu mai esti fumator si sa iti intiparesti bine in minte ca defapt tu chiar nu fumezi, este un joc al mintii atata tot, nu ezita si incearca sa-l joci.

    0
    0

  • nicoleta pe 7 Dec 2008, 23:02
    Tutunul

    As dori sa ma las de fumat. Fumez de 5 ani ai am ajuns sa am 30 de kg nu mai am pofta de mancare medicul mi-a dat vitamine nu a dat niciun rezultat. Am intrebat prieteni mi-au dat un sfat ca ambitia e cea mai buna m-am lasat o saptamana si m-am reapucat deoarece eram prea stresata si doream sa fumez tigara ma calma dar acum imi numar zilele iar multa lume se uita ciudat la mine si imi spun nu mai esti cine ai fost te-ai schimbat total de la 55 de kg am ajuns la 30. As dori un sfat cum sa ma las de tutunul asta nenorocit care ne mananca viata.

    0
    0

  • maria pe 5 Dec 2008, 21:53

    Si eu as vrea sa scap de acest viciu cat mai repede posibil. Ar fi mai bine pentru noi, oamenii, si pentru societate sa renuntam la acest viciu. Cred ca a ajuns sa fie pentru multa lume o necesitate si o placere. Chiar nu stiu care ar fi solutia care sa ne determine pe noi oamenii sa ne lasam de fumat. Cred ca ar trebui sa existe alte solutii inafara de: te vei imbolnavi de cancer pulmonar, vei pierde o sarcina, copilul tau se poate naste cu malformatii, ii vei imbolnavi si pe cei din jur datorita fumatului pasiv si alte vorbe reale, traditionale, pentru ca se pare ca nu sperie pe nimeni. In continuare in Romania exista fumatori si viitori fumatori.

    0
    0

  • elena pe 5 Dec 2008, 10:46
    Am pierdut o sarcina!

    AM pierdut o sarcina pe care mi-o doream foarte mult, atat eu cat si sotul. Sunt fumatoare de 17 ani si nu am crezut ca o tigara, doua pe zi vor afecta atat de mult embrionul. Acum vreau sa raman din nou insarcinata si m-am lasat de fumat. Cititi cartea lui Alen Carr despre cum sa te lasi usor de fumat. Chiar ajuta!

    0
    0

  • corina pe 28 Nov 2008, 04:51
    E greu

    Nu poti lasa tigarile cu una cu doua.trebuie o vointa de fier ca sa reusesti.eu sunt dependenta de ele si nu stiu dak le pot lasa. Fumez de 6 ani si am ajuns sa fumez doua pachete pe zi... stiu ca imi distrug sanatatea dar ceva e mai puternic decat vointa mea. Chiar nu stiu cum sa mai fac sa le pot lasa.

    0
    0

  • ioana pe 28 Nov 2008, 04:49
    E foarte greu sa te lasi de fumat?

    Sunt fumatoare de app 5 ani si am incercat de multe ori sa le las insa nu am rezistat prea mult fara ele... devin foarte nervoasa si in lipsa tigarilor incep sa plang de nervi... nu ma simt prea bine din cauza lor si sper sa reusesc sa le las si sa am vointa insa e greu cand traiesti printe oameni care fumeaza pt ca asa te tenteaza mult mai mult sa le iei din nou. Acuma am sa incerc din nou si sper ca de data asta sa si reusesc.

    0
    0

  • geo pe 26 Nov 2008, 09:35
    Trebuie sa renunt la anturaj?

    Dupa parerea mea nu e atat de usor sa te lasi de fumat. Eu sunt la liceu si tot anturajul meu fumeaza... ce ar trebui sa fac... sa ma indepartez de ei doar din pricina tutunului?

    0
    0

  • andrei pe 25 Nov 2008, 21:49
    Anti fumat

    Live Well Srl anunta lansarea celei mai mici tigari electronice din lume, in lungime de 84 mm si diametru de 8.5 mm, Cigatronic ! Fumatul electronic anuleaza riscurile de cancer si este lipsita de gudroane, tar si alte substante de risc, si nu este periculoasa pentru cei din jur. Live Well Srl ofera acest produs la pretul pretul special ptr sarbatori de numai 280 RON TVA inclus , pentru un set care contine doua atomizoare . (In special un atomizor de rezerva gratuit , practic doua tigari pentru pretul uneia !) Cutia contine 1. Dispozitivul de atomizare 2 buc. 2. Bateria tigaretei 2 buc 3. Incarcator 1 buc 4. Cartuse atomizoare 5 buc (diferite arome si continut de nicotina) 5. Instructiuni in lb romana 1 buc Cautam distribuitori in toata tara. Pentru informatii : http://www.cigatronic.ro http://www.smart-living.ro Mobil: 0727 774 736

    0
    0

  • lucian pe 24 Nov 2008, 13:10
    E mult mai profund

    Mult mai puternica este dependenta psihica. Razboiul asta il duce fiecare singur cu el insusi.

    0
    0

  • caty pe 17 Nov 2008, 00:03
    Peripetiile mele

    Asa este tigarea este un viciu pe care nu poti sa te lasi usor de acest viciu dar daca ai vointa poti sa te lasi de ele chiar foarte usor totul este sa spui gata cu acest viciu asa am facut si eu. M-am pus sa dorm intro saera pe la 3 si ma durea capul de la tigari deja devenisem nervoasa cand m-am pus sa dorm imi spusem gata cu tigarile de dimineata cand m-am trezit am zis numai pun tigare in gura cat oi trai si asa am facut. Cu toate ca fumam de 4 ani m-am lasat foarte usor de ele.

    0
    0

  • nu pot sa ma las pe 14 Nov 2008, 23:44
    Help

    In fiecare zi de luni, in fiecare zi de intai a lunii, in fiecare an... de vreo 4 ani ma tot las de fumat... si nu am reusit... buruiana (cum a spus cineva mai jos) imi lasa impresia ca pot s-o las oricand daca vreau. Eu vreau dar ea nu ma lasa. Parca imi sopteste de cate ori vreau sa ma las: inca una si gata! nu mai fumez! Dar acum m-am hotarat. Nu mai vreau sa fumez... ce e azi? ... vineri... aaa? M-am hotarat: de luni nu mai fumez!!!

    0
    0

  • vera pe 13 Nov 2008, 01:25
    Nefumatoare de azi

    Salut la toti... o sa va povestesc o mica intamplare:)). In vara asta am fost cu barca la mare... si ca toti prietenii mei ce faceau o baie linistita in mare m-am hotarat sa cobor si eu sa ma balacesc un pic... :)) dar cu colacul ca... de innot nici indoiala. Si relaxata fiind in colacul meu unul din prieteni face o gulma si imi arunca o mana de apa in fata pe nepregatite:)) am intrat in panica nu reuseam sa mai respir si asa am reusit sa ma innec in colac:))) mi-am revenit dupa vreo 2 ore din tremurat plans si palpitatii. DE 2 LUNI MERG IN PISCINA DE 3 ORI PE SAPTAMANA! IMI PLACE... SINGURUL LUCRU CARE MA DERANJA ENORM ERA RESPIRATIA, NU REUSEAM SA TIN CAPUL IN APA MAI MULT DE 5 SECUNDE! FUMATUL, INSTRUCTORUL MI-A RECOMANDAT SA NU MAI FUMEZ O ORA INAINTE SA MERG IN PISCINA SI O ORA DUPA CE IES. ASTAZI A FOST PRIMA ZI AJUTATA DE NISTE PLASTURI CE DEGAJA PE EPIDERMA UN MINIM DE NICOTINA... (TINAND CONT CA FUMEZ DE 12 ANI SI NU AM FACUT PAUZA NICI MACAR O ZI, ERAM CEA CARE ISI PUNEA CEASUL SA SUNE NOAPTEA SA MAI FUMEZ O TIGARA) AM REUSIT SA NU PUN O TIGARA PE BUZE SI AM SIMTIT PE PROPRIA PIELE IN PISCINA ASTAZI CAT DE MULTA VALOARE AVEAU VORBELE INSTRUCTORULUI MEU. O SA REVIN PESTE O SAPTAMANA... DAR CRED CA DE DATA ASTA IN 12 ANI DE FUMAT POT SPUNE CU INIMA SI PLAMANII DESCHISI:)) MA SIMT BINE!!! CU TOATE CA NU AS FI CREZUT CA VOI RENUNTA VREODATA.

    0
    0

  • mariusp89 pe 6 Nov 2008, 16:11
    Hmmmmmm

    De cand m-am lasat de fumat adic 5 zile ma trezesc mai odihnit, pot invata mai bine, am mai multi bani in buzunar pe care ii bag in lapte, si nu in ultimul rand am mai multa energie;) da Doamne sa pot renunta definitiv la tigara (dintr-un pachet de tigari doar 2 tigari daca imi picau bine restu' le sudam din prostie)... sa ne lasam toti

    0
    0

  • marius.nalbariu pe 27 Oct 2008, 14:14
    Sper sa ma las de fumat

    Nu pot sa ma las de FUMAT:((((

    0
    0

  • Cristi pe 24 Oct 2008, 13:59
    Speram

    Am 26 ani si fumez de 11 ani... ce prost am fost. Dar azi am hotarat sa ma las de fumat:) sper sa reusesc singur deoarece cei care vor acest lucru sunt foarte putin sprijiniti. DE CE? Simplu. Oare nu se poate inventa un medicament care sa stopeze brusc dependenta? Cred ca da dar nu se doreste pentru ca e mai avantajos sa obtii anumite beneficii din taxele si spagile percepute de la producatorii si procesatorii de tutun. Asa ca bafta la toata lumea care doreste sa se lase de fumat. Asta e, am fost pacaliti, neinformati iar acum abandonati.

    0
    0

  • DD pe 22 Oct 2008, 12:47
    Vom vedea

    Totul tine de vointa fiecaruia. Fumez de 6 ani si ieri m-am hotarat sa nu mai fumez pentru ca ma dispretuiesc in momemntul in care trag din tigara. Mirosul degetelor si a respiratiei mele dupa o tigara sunt 2 din motivele pentru care ma dispretuiam. Nu mai pomenesc de celelalte pentru ca acest comentariu va deveni un referat. Bafta celor care iau aceasta hotarare si sa stiti ca totul depinde doar de voi. P.S promit sa scriu peste vreo 2-3 luni ca sa va spun daca am reusit sau daca am cedat :)

    0
    0

  • Radu pe 22 Oct 2008, 12:12

    "Se spune ca adictia nocotinei la nivel psihologic este mai greu de combatut decat dependentele date de cocaina sau de heroina". Se spun tampenii. Heroina e drum fara intoarcere.

    0
    0

  • Jonny pe 20 Oct 2008, 15:59
    Eu am reusit!

    Citind acest articol, cu vointa si cu ajutorul lui Dumnezeu, m-am lasat! Urasc ziua in care am pus primul chistoc in gura... atunci eram prin cls a 2-a si mai tarziu, i-am dat de gust... da acum gata, nu mai fumez

    0
    0

  • llyly pe 13 Oct 2008, 20:17
    NU REUSESC

    Credeti-ma nu reusesc. Fumez de la 15 ani si am 30. De atatea ori am zis GATA dar degeaba... sunt o persoana sensibila ma consum din orice.

    0
    0

  • lore pe 8 Oct 2008, 13:11
    Tigari

    INAINTE NU IMI AJUNGEA UN PACHET MAI MULT DE DOUA ZILE, ACUM AM UN PACHET DE O SAPTAMANA. VREAU SA FAC CEVA SA MA POT LASA, SA NU MAI AM POFTA AIA DE O TIGARA (MAI ALES CAND NU AM CE FACE). MA GANDESC SA MA DUC LA FARMACIE SA IMI IAU CEVA. DACA CREDETI CA AR PUTEA FUNCTIONA CU PLASTURI SAU CEVA. LASATI UN MSG PLS

    0
    0

  • Alex pe 8 Oct 2008, 10:39
    Asta e...

    Dar de ce sa te gandesti ca de maine nu mai fumezi... pur si simplu gandeste-te ca ai fumat acum 5 minute si ca nu renteaza sa-ti mai aprinzi inca o tigare. Din cate incerc eu sa observ chestia cu fumatul e mai mult psihologica, din cate am observat pana acum organismul nu prea are nevoie de nicotina... ci doar creierul... ideea in sine ca acum ar trebui sa-ti aprinzi o tigara. Foarte bun articolul... sper sa ajute cat mai multi fumatori.

    0
    0

  • Cristea Elena pe 6 Oct 2008, 18:09
    Fumatul poate ucide

    ARTICOLUL E BUN, INSA NUMAI LA GANDUL CA MAINE NU MAI FUMEZ...IMI VINE SA FUMEZ AZI DUBLU :(

    0
    0

  • ovydyu pe 27 Sep 2008, 01:38
    Sa fumezi mai mult

    Cred ca ori ce om are ambitzia lui si se poate ;)

    0
    0

  • EU pe 24 Sep 2008, 15:23
    OK

    ESTE ADEVARATPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

    0
    0

  • robert pe 22 Sep 2008, 20:48
    Nu este imposibil

    Nu am incercat pana acum sa ma las de fumat, mi-am pus in minte de cateva ori dorinta de a ma lasa insa nu am tinut cont de aceasta... insa acum sunt croit de a ma lasa, am sa tin cont de ce a-ti spus mai sus... am incredere ca o sa reusesc... va multumumesc, bafta tututor care doresc sa se lase.

    0
    0

  • ene andreea pe 20 Sep 2008, 02:44
    E greu dar nu imposibil

    Si eu am incercat de cateva ori dar am revenit si nu pentru ca nu pot sta fara sa fumez ci pentru ca e tristul obicei de a fuma cand nu am nimic de facut. sunt hotarata sa le las acum pentru totdeauna. Doamne-ajuta!

    1
    0

  • Ana pe 19 Sep 2008, 10:50
    Da, e cam greu!

    Eu fumez de vreo 10 ani, stiu ca nu e bine. Am incercat sa ma las de cateva ori dar fara succes. Sper ca pana la urma sa reusesc sa renunt la acest viciu. Bafta tuturor!

    1
    0

  • mihai pe 15 Sep 2008, 17:36
    E cam greu.

    Fumez de 4 ani si nu pot renunta la tigari! Am incercat cu tot felul de pastile si tampeniile de la televizor. Tot degeaba, simt nevoia sa fumez chiar daca incerc si nu vreau sa mai fac asta. Ce ziceti voi aici nu ne poate ajuta decat dupa ce ne lasam de fumat... dar pana atunci mai e. Sper sa ma las de fumat si sa va dau dreptate!

    1
    0

  • ofy pe 12 Sep 2008, 00:03
    In captivitate

    Am facut o promisiune DOMNULUI sper sa nu-l dezamagesc ca mi-a ajutat.

    0
    0

  • Cornel pe 7 Sep 2008, 21:54
    O intrebare

    As vrea sa stiu cine e vinovatul, cel care a inventat fumatul si cei care sustin aceasta activitate.

    0
    0

  • Adi pe 5 Sep 2008, 02:33
    Nimic nu e mai usor

    Nimic nu e mai usor decat lasatul de fumat! Eu stiu, m-am lasat de-atatea ori :)

    0
    0

  • cristina pe 3 Sep 2008, 22:05
    Sa vrei

    Cel mai important este sa-ti doresti sa te lasi de fumat si sa realizezi ca poti sa te lasi. Tigarile iti iau toata energia. Din cauza lor devii nervos. Eu am crezut ca nu ma pot lasa, dar m-am inselat. Dupa un chef la care am fumat foarte mult, m-am simtit extrem de rau a doua zi. Am blestemat tigarile si mi-am promis ca n-am sa mai pun tigara in gura. Si asa a fost.

    0
    0

  • costi pe 30 Aug 2008, 12:22
    Fara tigari

    Vreu sa ma las de tigari. Ajuta-ma, cum sa o fac?

    2
    0

  • Daciana pe 25 Aug 2008, 20:06
    Tigarile

    Si eu ma gandesc sa ma las de fumat, dar tot mi-am zis ca ma las si n-am reusit, eu as vrea tare mult sa ma ingras si cred ca asta este un motiv destul de puternic pentru care trebuie sa renunt la tigari.

    0
    0

  • Tibus pe 25 Aug 2008, 04:18
    Tigare

    Cred ca nu trebuie sa te gandesti ca te lasi si nici ca renunti la ceva, trebuie sa nu mai vrei sa fumezi, nu trebuie sa te gandesti la tigare ca la ceva placut, pentru ca nu este (are gust urat, miroase urat, te sufoca) singurul lucru care ti se PARE placut este dependenta psihica si a organismului de nicotina.

    0
    0

  • nnen-tu pe 14 Aug 2008, 14:59
    Viciul

    Cel mai greu lucru e, cred ca faptul ca mai tot timpul avem impresia ca ne putem lasa oricand... primul pas spre vindecare e sa recunosti ca esti dependent... si abia de atunci incepe calvarul.

    0
    0

  • andeya pe 13 Aug 2008, 21:15
    BUNA

    DE 8 ANI DE ZILE DE CAND FUMEZ TOT INCERC SA GASESC UN MOTIV DE CARE SA MA LEG PENTRU A MA LASA DE FUMAT... FARA NICIUN REZULTAT... FOARTE BUNA LISTA TA DE LUBRIFIANTI PSIHICI IN SCHIMB NU SUNT DEACORD CU ULTIMA FRAZA. AM INCERCAT SA MA LAS DE "N" ORI INSA DE FIECARE DATA TRAGEAM O TIGARA LA 2-3 ZILE SI PE LANGA EA SI ALTELE ETC. DE VREO 3 ZILE AM DEVENIT IAR O NEFUMATOARE DAR DE DATA ASTA AM PROMIS ORICAT MI-AR FI DE GREU NU MAI PUN NICI MACAR MANA PE TIGARA. M-AM HOTARAT PT CA AM PROBLEME VIZIBILE DE SANANTATE DIN CAUZA TUTUNULUI, OBOSEAM FOARTE USOR, AVEAM PALPITATII FREGVENTE, SIMTEAM O STARE DE OBOSEALA PERSISTENTA. A... UN LUCRU FOARTE IMPORTANT DIN ACEASTA LUPTA CU FUMATUL ESTE CAFEAUA, EU M-AM LASAT IN ACELASI TIMP DE AMANDOUA. CAFEAUA FARA TIGARA NU MERGE... SI NICI TIGARA FARA CAFEA NU MERGE. ASA CA... FUCK OFF BOATH. BAFTA IN CONTINUARE CELOR CARE INCEARCA SA SE LASE.

    0
    0

  • bok pe 13 Aug 2008, 16:35
    :|

    Baiatul de mai sus habar nu are... eu am 21 de ani asa gandeam si eu la varsta lui. Si acuma nu stiu ce sa ma mai fac sa ma las de fumat...

    0
    0

  • cristy pe 12 Aug 2008, 00:05
    M-am decis

    Nu vreau sa ma las de fumat pentru ca este cel mai accesibil dorb care s-a creat vreodata si in plus imi place foarte mult eu am doar 17 ani dar nu m-as lasa nici daca ar trebui sa mor... FUMATOR PANA LA MOARTE.

    0
    0

  • claudia pe 10 Aug 2008, 08:58
    M-am decis sa ma las de fumat

    Am reusit sa ma las, eu fumam pentru ca ma calma cand eram nervoasa sau suparata dar am vazut ca nu tutunul calmeaza omul ci niste sfaturi. Eu va sfatuiesc pe toti care vrea sa incerce sa se lase ganditi-va ca va face rau.

    0
    0

  • laura pe 6 Aug 2008, 01:39
    M-am decis sa ma las de fumat

    Fratele meu mai mare s-a decis sa se lase de fumat si a reusit... asa ca m-am decis si eu sa scap de acest viciu ce ma poate costa viata. Am incercat sa ma intreb ce bine imi face tigara si am ajuns la concluzia ca imi face doar rau... asa ca este timpul sa-mi pun iarasi stapanire pe viata mea si sa ma las de fumat... m-au ajutat mult aceste sfaturi din articol...

    0
    0

  • nicoleta22 pe 5 Aug 2008, 10:01
    M-am decis sa ma las de fumat

    Am deja trei zile de cand m-am decis sa renunt la fumat... motivatia mea a fost o promisiune facuta unui prieten foarte bun... pentru mine a fost de ajuns un motiv suficient de puternic te poate readuce la viata....

    0
    0

  • mihaela pe 31 Iul 2008, 11:45

    Sincer sper sa ma ajute sa ma las de fumat... totusi. Va multumesc pentru tot si ii sfatuiesc si pe ceilalti fumatori sa se lese pentru ca eu stiu, da si voi stiti ca nu e sanatos... dar nu vreti sa intelegeti pana intr-o zi. Toti aveti de suferit din asta! Sfatul meu... lasati dracului tigara aia! O fi placut sa fumezi, dar mai tarziu toti o sa aveti de suferit din asta!

    0
    0

  • viorel pe 21 Iul 2008, 21:00
    Vreau sa ma las de fumat

    Nu ma prea incurajeaza sa ma las altceva mai bun?

    0
    0

  • bianca pe 21 Iul 2008, 06:26
    Vreau si eu sa ma las de fumat

    Vreau si eu sa ma las de fumat! Am 21 de ani si fumez enorm demult, chiar si noaptea ma trezesc si fumez! Va rog ajutati-ma, nu stiu de unde sa incep:(

    0
    0

  • ely pe 14 Iul 2008, 15:08
    fumat

    am o parere foarte buna acuma ca am citit am mai multa putere sa ma las de fumat pt ca nu imi face bn la dantura ca am probleme cu dantura de foate mult timp Va Multumesc

    0
    0

  • ana pe 11 Iul 2008, 18:20
    fumat

    cum poti sa te lasi de fumat eu am incercat si nu pot

    0
    0

  • Andrei pe 8 Iul 2008, 23:48
    faceti misto de noi

    faceti misto de noi ? voi/tu/el/ea ... faceti misto de noi ? alo ...gara... pun pariu pe ce vrei tu ca nici macar 5% din cei care citesc ce ai scris tu aici nu or sa incerce (pt ca nu i-ai convins) sa se lase de fumat; ii inveti sa porneasca prost in primul rand, ii indobitocesti. Bai oameni buni, va spun clar, sa te lasi de fumat este foarte usor... e greu ?? ma faci sa rad, ceea ce tie ti se pare greu este cel mai usor lucru pe care il vei face vreo data in comparatie de gravitatea si repercursiunile lui (mai greu e sa urci o galeata de 10kg pana la etajul 9... crede-ma). Bun, nu ma crezi ca-i asa de usor, iti dau cateva motive care iti vor da de gandit. 1) intreaba un medic specialist dupa cate zile dispare dependeta de nicotina (3... daca nu stiai iti zic eu, exact, 3 zile... dupa 3 zile ceea ce simti.. pofta aia de tigare este doar in capul tau). 2) daca este o "durere" asa de mare... spune-mi te rog de ce nu te trezesti noaptea sa fumezi ... de ce aceasta durere nu te scoala din somn ?? te-ai intrebat ? ... setea te scoala, nevoia sa te duci la toaleta este noaptea.. la fel si cu invelitul daca iti este frig, ei bine daca durerea nu ar fi doar in capul tau... de ce nu te trezesti ? si mai dormi si ca busteanul 16 ore daca ai fost la un baieram. Tigara este cea mai mare capcana intinsa de natura si de societate, ati crescut cu faza ca "este greu daca te apuci" "daca te apuci ... fumator mori", va rog eu mult ... terminati cu fazele ca e greu, o sa mancati in mod normal, o sa beti apa la fel de bine, doar ca nu o sa mai fiti in acea inchisoare care e in capul vostru. App, corpul (plamanii, inima, ficatul, etc) se vindeca complet (doar daca nu aveti deja o boala de la fumat... ma refer ca se curata si incep sa functioneze la parametrii normali) in aproximativ 2 saptamani, asta o zice unu mai batran ca mine. nu trec ani, nu trec zeci de ani... da ... 2 sapt. Totusi sa nu va las in pom, va recomand cu caldura o carte (e ok... nu e scrisa de mine, nu caut vanzare, si nu... nu e nici de o ruda de-a mea) , e scrisa de unu care era un fumator inrait, daca imi aduc aminte ... 3 pachete pe zi; stati linistiti, nu va vorbeste despre moarte, despre ce se intampla... si va recomanda din toata inima sa fumati cat puteti pana la ultima pagina. Singura conditie este ... sa nu o lasati din mana pana ce nu ati terminat-o, dureaza aproximativ 5-6 ore, pana la ultima pagina. Allen Carter - In sfarsit nefumator (chiar nu am glumit la faza cu galeata cu apa:D )

    0
    0

  • Cristi pe 3 Iul 2008, 03:03
    Daca ai tras o tigare...

    Din propria experienta... cand te lasi de fumat... gandeste-te la cat timp ai reusit sa stai fara o tigara si ca daca fumezi una, toate acele zile vor fi in zadar!!! O tigara fumata dupa ce te lasi e fatala!!!

    0
    0

  • Laszlo pe 12 Iun 2008, 10:57
    Tigara Electronica - o solutie de a te lasa de fumat

    Daca vreti mai multe informatii trimiteti mail la adresa kemenes[at]gmail.com

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod