Cancer: Test revoluţionar care-ţi arată dacă tratamentul te vindecă



„Dar testul face mai mult decât să spună că medicamentele pe care le primim sunt cele potrivite sau nu – prin utilizarea unor doze standard de medicamente în laborator, specialiștii pot spune cu ce trebuie înlocuită medicația actuală dacă nu vine cu rezultatele sperate. Pot fi testate 6 citostatice sau o combinație a lor, ca să ne dăm seama care funcționează cel mai bine. Iar după terminarea tratamentului, tot acest test este cel care poate indica riscul de recidivă înainte ca aceasta să se transforme în metastaze văzute de medici la computerul tomograf sau la radiografie”, explică doctor Isabela Komporaly, managing partner Torus Pharma care a adus testul în România.


Testul monitorizează numărul celulelor tumorale și dacă pacientul este sub alt tratament - cel naturist, de pildă.

“Când primești acest diagnostic și începi un anume tip de tratament, ai mereu senzația că participi la o loterie, că este o chestiune de noroc să afli că medicamentele primite au funcționat, că nimic nu este și nu poate fi sigur în privința tratării. Acum, mulțumită acestei tehnici germane, lucrurile nu mai stau așa. În orice moment poți să ai informații despre cât de bine funcționează tratamentul care ți s-a propus.
Este un ajutor în plus în echipa medic-pacient, un ajutor cu adevărat vital”,
adaugă Isabela Komporaly.

Preţurile pentru acest test sunt cuprinse între 2.000 de lei şi 4.500 de lei plus TVA, în funcţie de complexitatea analizelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod