10 alimente pentru o vedere buna

Ceea ce respiri, bei si mananci influenteaza modul de functionare al organismului. Apa ar trebui sa fie cel mai important element in orice dieta. Este indicat sa bei cel putin 6 pahare de apa pe zi, reducand consumul bauturilor bogate in zahar si al cafelelor. Din cauza degradarii solului contaminat de pesticide si variate ingrasaminte chimice, fii foarte atent privind alimentele pe care alegi sa le mananci.
Cele mai indicate alimente care te ajuta sa reduci riscul confruntarii cu afectiunile oculare sunt urmatoarele:

1. Pestele - este o sursa excelenta ce furnizeaza suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru tratarea degenerescentei maculare si pentru pastrarea sanatatii ochiului.

2. Spanacul, varza si salata - aceste plante sunt bogate in caroteni, in special in luteina. Luteina, un pigment galben, protejeaza macula de arsurile solare si de lumina fosforescenta.


3. Oul - este bogat in cisteina, sulf, lecitina, amino-acizi si luteina. Aceste componente previn formarea cataractei.

4. Usturoiul si ceapa - prezinta, de asemenea, un continut bogat de sulf, necesar producerii de glutemina, un important antioxidant atat pentru ochi, cat si pentru intregul organism.

5. Soia - scazuta in grasimi, bogata in proteine, soia este elemetul de baza ce nu lipseste din nici o dieta. Soia contine acizi grasi esentiali, vitamina E si agenti antiinflamatori.


6. Fructele si legumele - contin vitamina A, C, E si beta-caroten. Legumele de culoare galbena, precum morcovul, sunt foarte importante pentru vederea diurna.

7. Afinele si strugurii - aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne. O ceasca plina de afine, gem de coacaze sau un supliment nutritiv format din struguri si afine te ajuta sa-ti adaptezi vederea la intuneric in mai putin de 30 de minute.

8. Vinul - pe langa efectul cardioprotectiv, vinul contine nutrienti esentiali care protejeaza vederea.
Bineinteles, nu mai trebuie adaugat faptul ca numai un consum moderat are urmari benefice pentru organism.

9. Alunele si stafidele - sunt unele dintre cele mai concentrate alimente in vitamine. Continutul ridicat de acizi grasi omega-3 contribuie la mentinerea colesterolului la un nivel scazut si stabilizeaza membranele celulare.

10. Uleiul de masline - acest tip de ulei monosaturat este o alternativa sanatoasa a untului si a margarinei.


 

Comentariile 51-68 din 68

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ramona pe 19 Ian 2006, 17:48
    Interesant

    Sal! Imi palce acest articol deoarece este bine imformat dar sunt de aceeasi parere cu Silvia_Stroe

    0
    0

  • VADAM pe 19 Ian 2006, 17:48

    intr-adevar calculatorul dauneaza vederii, v-o spun din proprie experienta , acum port ochelari de protectie , dr.mi-a spus ca am astenie oculare

    0
    0

  • elena comanescu pe 19 Ian 2006, 17:48
    E bine de stiut

    Articolul este bine venit pe forum tinand cont de faptul ca multi dintre noi petrec mult timp in fata calculatorului.Problema e ca oricat ne-am proteja ochii,vederea tot ne este afectata.De cand stau mai mult timp pe calculator :si la servici si acasa mi-au crescut dioptriile.Asta e.

    0
    0

  • aditzu007 pe 19 Ian 2006, 17:48
    ochelari

    Vreau sa-mi schimb ochelarii si nu stiu cum se numesc lentilele care protejeaza ochii la calculator. Daca stiti, va rog sa-mi spuneti.

    0
    0

  • erica pe 19 Ian 2006, 17:48
    de retinut

    foarte interesant acest articol si bine de retinut.Odata si odata tot ai probleme cu ochii.

    0
    0

  • Sylviu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Vederea

    Aveti dreptate !!! Acest regim al dumneavoastra este f bun! Eu n-am mai avut probleme demult cu schimbarea dioptriilor la ochi. Regimul e f realist.

    0
    0

  • car_mela76 pe 19 Ian 2006, 17:48
    referitor la ochi

    am sa incerc sa consum mai multe legume pe care le-ati mentionat,sunt curioasa daca are efect

    0
    0

  • mare0love pe 19 Ian 2006, 17:48
    despre ochii copiilor

    desi incerc pe cat posibil sa le dau copiilor numai mancaruri sanatoase ,amandoua poarta ochelari.in 5 ani de zile inca nu am vazut nici o imbunatatire.oricum interesant reportaj.

    0
    0

  • oly23lid pe 19 Ian 2006, 17:48

    Este intadevar o problema care si pe mine ma macina de vreo cateva luni si aceea ca vreau ochelari de protectie pt calculator si nu stiu daca trebuie sa merg la un doctor sa mii dea sau se gasesc la optica? Poata sa-mi spuna si mie cineva?

    0
    0

  • Lapadat Mariana pe 19 Ian 2006, 17:48
    raspuns pt. Oly

    Parerea mea este ca trebuie sa consulti neaparat un oftamolog indiferent ce fel de ochelari vrei.Plus de asta nu este exclus sa ai nevoie si de ochelari de vedere,care se pun in raport de virsta sau de profesia pe care o ai.Cu drag, Mariana

    0
    0

  • anda pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce sa fac

    ce sa fac ma ca, dor ochii cred ca de la computer ca stau cam mult pe el....ce sa fac??????????raspundeti_mi va rog....sa numi spuneti de doctori ca mam saturat...ok?

    0
    0

  • danyelaalyna pe 19 Ian 2006, 17:48

    articolul este f bun.....din fericire singura mea problema in legatura cu vederea e pe baza ereditara..o am din nastere,am -0.5 la ochiul stang, dar in rest nu am avut probleme nicodata cu vederea,desi mi s-a recomandat sa port ochelari at cand satu la calculator pt ca stau 8 ore la servici in fata lui + celelate ore pe care le petrec acasa...sper ca pe viitor sa nu am probleme cu vederea, desi nu prea cred ca o sa am pt ca, consum majoritatea alimentelor din lista

    0
    0

  • tymaria pe 19 Ian 2006, 17:48
    nu stiu ce sa fac

    cred ca medicamentele pe care le iau imi afecteaza vederea si nu stiu ce sa fac. este vorba de furosemid

    0
    0

  • jeny pe 19 Ian 2006, 17:48
    :)

    eu stiam ca si morcovii sunt buni :)

    0
    0

  • denisuca pe 19 Ian 2006, 17:48
    jeny...

    punctul 6. ai citit numai ce era cu verde, asa-i? :D

    0
    0

  • gicu pe 19 Ian 2006, 17:48
    recomandare

    cred ca pentru a fi sanatosi tre sa mancam cat mai variat, ponderat si sa nu uitam fibrele aflate in legume si fructe care sant necesare pentru tractul intestinal mai ales iarna.

    0
    0

  • ciucnico pe 19 Ian 2006, 17:48

    Articolul este super. Am observat ca morcovii nu sunt inclusi in aceasta lista.De ce?

    0
    0

  • cleosblek pe 19 Ian 2006, 17:48
    art:10 alim pt o vedere mai buna

    sunt atat eu cat si copii mei i-am obisnuit cu legume,la orice masa aceste legume sunt nelipsite si intr-adevar eu pot spune ca m-a ajutat la vedere si sunt foarte multumita,, asa ca incerca-ti si dvs care cititi articolul.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod